Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

KuPS-kasvatti Urho Nissilä siirtyy Belgian pääsarjaan

16.06.2018

22-vuotias pallotaituri pääsee urallaan eteenpäin

Kuopion Palloseura ja belgialainen SV Zulte Waregem ovat päässeet sopimukseen, jonka myötä Kuopion Palloseuraa koko uransa edustanut 22-vuotias keskikenttäpelaaja Urho Nissilä siirtyy belgialaisjoukkueen riveihin. Zulte Waregem maksaa Nissilästä merkittävän siirtosumman, joka on Kuopion Palloseuran seurahistorian suurin.

Nissilää ei nähdä enää Kuopion Palloseuran riveissä, kun joukkue kohtaa tänään Veikkausliigassa Hongan. Keskikenttäpelaaja on kuitenkin paikalla ensi viikon keskiviikkona, kun KuPS kohtaa Savon Sanomat Areenalla HJK:n, joten kannattajilla on tilaisuus jättää jäähyväisensä ”Upille”.

Poikkeuksellisesta lupauksesta kuopiolaisyleisön suursuosikiksi

172-senttinen keskikentän taituri teki debyyttinsä Veikkausliigassa 26.5.2015, jonka jälkeen Nissilä teki nopean läpimurtonsa Kuopion Palloseuran pelaavaan kokoonpanoon. Meneillään oleva kausi on Urhon neljäs edustusjoukkueen riveissä ja kuopiolaisyleisön suursuosikki on ehtinyt pelaamaan Veikkausliigassa 88 ottelua, joissa on syntynyt 15 maalia ja 12 maalisyöttöä.

Kuopion Palloseuran oma kasvatti on käynyt kuopiolaisjoukkueen junioriputken läpi ja poikkeuksellisena lupauksena pienestä asti pidetty Urho on ollut kuopiolaisyleisön tietoisuudessa jo pikkupojasta asti. Pienikokoinen, valmentajien ylistämä Nissilä pelasi parhaan kautensa vuonna 2017, kun keskikenttäpelaaja onnistui maalinteossa yhdeksän kertaa ja johdatti Kuopion Palloseuran hopealle Veikkausliigassa.

”En tiedä voinko kiittää Kuopion Palloseuraa tarpeeksi”

”Ulkomailla pelaaminen on aina ollut tavoitteeni sekä unelmani ja nyt kun se toteutuu, niin on kyllä todella siistit fiilikset. Hieman jännittyneet, mutta pääsääntöisesti odottavat tunnelmat Belgiaan lähdöstä, kun pääsen pelaamaan ensimmäisen kerran jossain muualla kuin Kuopion Palloseurassa”, Nissilä toteaa siirrostaan Belgiaan.

”Haluan kiittää Kuopion Palloseuraa ja kannattajia kaikesta siitä tuesta, jonka olen saanut. En tiedä voinko kiittää Kuopion Palloseuraa tarpeeksi. Olen Kuopion Palloseuralle kiitollinen kaikesta, sillä täällä minuun on aina luotettu”, Nissilä kiittelee kasvattajaseuraansa.

”Upi on tehnyt kovasti töitä ottaakseen seuraavan askeleen”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara on auttanut Nissilää nousemaan Veikkausliigan eliittiin ja on iloinen, että Kuopion Palloseuran oma kasvatti pääsee ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

”Kun Upi kertoi siirtymisestään joukkueelle, koko joukkue aidosti iloitsi hänen puolestaan. Upille, jos jollekin, tämän siirron suo. Hän on tehnyt kovasti töitä ottaakseen seuraavan askeleen urallaan. Seuraava askel on nyt Belgia, joka on mielestäni oikeanlainen maa Upin tyyppiselle pelaajalle. Upin siirto on meille joukkueena totta kai menetys, mutta nyt jos koskaan tämä siirto oli tehtävä”, Honkavaara toteaa siirrosta.

Kuopion Palloseuran historian merkittävin pelaajakauppa

Kuopion Palloseuran urheilutoimenjohtaja Konstantin Shipulin on hyvin tyytyväinen siirtoon niin Kuopion Palloseuran kuin pelaajankin puolesta.

”Kaikilla kolmella osapuolella, molemmilla seuroilla ja pelaajalla, oli selkeä halu saada tämä siirto toteutumaan ja olemme tyytyväisiä siirtoon. Upi tuntee olevansa valmis seuraavaan askeleeseen urallaan ja hän haluaa edelleen kehittyä pelaajana. Nyt siihen avautui loistava tilaisuus, sillä Zulte Waregem on hyvä ympäristö pelaajalle ja he uskovat Upin vahvistavan heidän edustusjoukkuetta”, Shipulin sanoo.

”On totta kai surullista menettää paikallinen ja joukkueelle tärkeä pelaaja, mutta tällaista jalkapallo on. Kyseessä on meidän oma kasvattimme, jonka urakehitys on meille Kuopion Palloseurassa tärkeää. Toivotamme seurana Upille onnea uusiin haasteisiin ja uskomme näkevämme Upin takaisin KuPS-paidassa, kun aika siihen on oikea”, Shipulin toteaa.