Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Liigamestaruusjuhlat esitetään ensi kertaa Ylen kanavilla

25.10.2019

Kuopion Palloseura ja Yle toimivat futiskulttuurin edelläkävijöinä

Kuopion Palloseuran tämäniltaista torijuhlaa pääsee seuraamaan myös Ylen kanavilta. Yle Areena lähettää mestaruusjuhlat suorana nettistriiminä kauppatorilta kello 18.00 alkaen. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta milloinkaan, kun suomalaisen Veikkausliigaseuran järjestämät mestaruusjuhlat esitetään Ylen kautta. KuPS ja Yle ovat näin luomassa uutta suomalaista jalkapallokulttuuria hienolla tavalla ja osapuolet toimivat nyt edelläkävijöinä futiskulttuurin kasvattamisessa.

Suomalainen jalkapalloilu on parhaillaan kovassa nosteessa. A-maajoukkue on menossa ensimmäistä kertaa lopputurnaukseen, maajoukkueen ykköshyökkääjä niittää mainetta Englannin kovassa Valioliigassa, naisten jalkapalloilu kasvaa kovaa vauhtia niin Suomessa kuin maailmalla ja perinteikäs KuPS on palannut jälleen valtakunnan huipulle. Perinteikäs kuopiolaisseura täyttää pian sata vuotta ja tänä syksynä saavutettu kuudes Suomen mestaruus on nyt koko maakunnan ykkösjuttu. KuPS on ollut kautta aikojen tunnettu laadukkaasta nuorisokasvatustyöstään ja liikuntaharrastuksen laajasta levittämisestä.

Kuopiolaisseuran hieno paluu huipulle on herättänyt suurta kiinnostusta kautta maan. Tämän kauden viimeisessä kotiottelussa tehtiin seuran historian uusi yleisöennätys (7114) ja liigakauden viimeinen ratkaisuottelu Turussa veti katsomoihin yli 9200 katsojaa, joista tuhatkunta saapui kannattamaan juuri keltamustaa. Myös perjantai-illan torijuhlaan on tulossa tuhatmäärin yleisöä. Lukemat osoittavat, että Kuopiossa on olemassa erittäin vankka jalkapallokulttuuri, joka on tänä syksynä kasvanut suorastaan räjähdysmaisesti uusiin mittoihin. Jalkapallo on iso osa savolaista elämänmuotoa. Banzai !!