Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Maalivahti Otso Virtanen kiittelee KuPS-joukkueen vahvaa asennetta

15.11.2018

”Me olemme henkisesti vahva joukkue ja kaikilla on kova halu voittaa”

Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran tähtimaalivahti Otso Virtanen päätti sarjakauden 2018 erityisen riemukkaissa tunnelmissa. Ahvenanmaalla pelattu viimeinen sarjapeli päättyi kuopiolaisten voittoon 1-2 ja pelaajien kaulaan pujotettiin pronssimitalit. Virtanen mahdollisti hienojen mitalijuhlien toteutumisen onnistuneella rankkaritorjunnallaan IFK-pelin 79. peliminuutilla pelitilanteen ollessa 1-1.

”Ennen peliä me kävimme läpi sitä, mihin kohtaan pilkku voisi tulla. Me olimme scoutanneet sen etukäteen hyvin ja juuri sinnehän se tuli. Torjunta onnistui”, Otso iloitsee. Rankkaritorjunta oli iso käännekohta vaikealle vierasottelulle, joka ratkesi lopussa kuopiolaisten voitoksi jännittävien käänteiden jälkeen ja iloiset pronssijuhlat pääsivät alkamaan Wiklöf Holding Areenalle saapuneiden KuPS-fanien kanssa.

”IFK-peli oli ailahteleva matsi. Me aloitimme tosi hyvin, sitten tuli notkahdus joka jatkui pitempään. Me pääsimme peliin uudelleen mukaan ja nostimme omaa ryhmitystä ylemmäs. Ainoastaan yksi pelaaja jäi alas ja yhdeksän hyökkäsi, silti peli oli hyvin meidän kontrollissamme. Riskillä haimme voittoa ja se onnistui. Oli ansaittu voitto ja upea lopetus sarjakaudelle”, Virtanen iloitsee.

Otso pelasi nyt toisen sarjakautensa KuPS-joukkueen riveissä torjuen viisi nollapeliä 25:ssa pelaamassaan liigaottelussa. Hän toimii seuran läheisten yhteistyökumppaneiden Intersportin ja PUMA:n kummipelaajana. KuPS-joukkue osoitti Maarianhaminassa kovan vahvuutensa nousemalla jälleen kerran lopussa voittoon yhden maalin takaa-ajoasemasta.

”Me olemme henkisesti vahva joukkue. Kaikki pelaajat ovat tosi nälkäisiä ja kaikilla on kova halu voittaa. Moni pyrkii omalla urallaan eteenpäin ja haluaa sen takia näyttää pelissä aina parastaan. Kaikki vaihtopelaajat toivat aina jotain uutta peliin, kuten pitääkin. Kaudesta 2018 jäi pirun hyvä maku. Viimeinen sarjakolmannes oli sitä mitä me haimme koko vuoden, emme vaan saaneet aikaisemmin tulosta. Loppukaudesta sitä tuli ja oli aivan mahtava mitaliviikonloppu, kun kaikki juhlivat yhdessä mitalia samassa tilassa”, Otso iloitsee.