Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Nanne Ruuskanen ja Iines Lehkonen jatkavat Kuopion Palloseurassa

28.10.2019

Kuopiolaisseuralla on valmiina jo 14 pelaajasopimusta ensi kaudeksi

Naisten Liigassa pelaava Kuopion Palloseura on tehnyt kaksi uutta jatkosopimusta tulevaa pelikautta 2020 varten. Puolustajat Nanne Ruuskanen ja Iines Lehkonen jatkavat pelaajauraansa kuopiolaisjoukkueen riveissä, Ruuskasen jatkosopimus on kaksivuotinen ja Lehkosen yksivuotinen.

”Ruuskanen nousi heti kauden alusta alkaen joukkueen parhaimpien pelaajien joukkoon ja kehittymisestä kertoo myös nouseminen U19-maajoukkueeseen. Nanne tuli joukkueeseen keskikentän keskustan pelaajana, mutta kauden aikana hänestä kehittyi jo yksi sarjan parhaista toppareista. Ensi kautta varten pyritään parantamaan hänen fysiikkaansa kokonaisvaltaisesti ja myös monipuolistamaan pelin avaamista”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Ollipekka Ojala toteaa.

”Lehkosen jalkapalloilufysiikka kehittyi kauden aikana aivan huimasti ja se oli isoin tekijä siinä, että Iines nousi avauksen pelaajaksi. Kapasiteettia on kehittyä huimasti edelleen ja on hienoa, että saadaan jatkaa työntekoa hänen kanssaan. Iines on lojaali joukkuepelaaja, jonka persoona tuo joukkueeseen paljon positiivista energiaa”, Ojala kehuu puolustajaansa.

Kuopion Palloseuralla on nyt koossa seuraavat 15 pelaajasopimusta:

Maalivahdit: Emma Immonen, Hanna Sherazer
Puolustajat: Nanne Ruuskanen, Iines Lehkonen, Janni Mönkkönen, Ella Vanhanen, Saana Hartikainen
Keskikenttäpelaajat: Elisa Lemettinen, Lavdije Begolli, Emma Peuhkurinen, Aada Törrönen, Anni Hartikainen
Hyökkääjät: Gentjana Rochi, Aino Kröger, Roosa Ärväs

Joukkueen rakentaminen etenee hyvässä aikataulussa

Kuopion Palloseura jatkaa vielä jatkosopimusneuvotteluita useiden pelaajien kanssa, jonka lisäksi joukkueeseen haetaan myös uusia vahvistuksia.

”Olemme joukkueen rakentamisessa hyvässä vauhdissa. Tarvitsemme tiettyä erityisosaamista, mutta myös perustaidot pitää olla riittävällä tasolla. Entistä enemmän korostamme myös persoonan sopivuutta KuPS:iin ja tapaamme toimia. Haluamme rakentaa joukkueen, josta löytyy vauhtia ja kestävyyttä aktiiviseen eteenpäin menevään jalkapalloon, mutta myös kykyä hallita peliä kontrolloimalla palloa. Tulemme edelleen ensi kaudella käyttämään pelistä ja vastustajasta riippuen erilaisia kenttäryhmityksiä, joten pelaajilta vaaditaan monipuolista ymmärrystä ja kykyä pelata futista”, Ojala korostaa.

”Pääsimme menneellä kaudella jo hyvää vauhtiin, joten lähtötilanteemme on paljon parempi kuin vuosi sitten. Neuvottelemme nykyisten pelaajien kanssa jatkosopimuksista ja etsimme tietyille pelipaikoille vahvistuksia”, Ojala kuvailee joukkueen rakentamista.