Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

OTTELUENNAKKO: Kiehtova klassikko-ottelu jälleen edessä

16.06.2017

Jani Honkavaara: ”Meillä on aseet tiedossa Klubin kaatoon”

Savon Sanomat Areenalla taistellaan jälleen suomalaisen jalkapalloilun kiehtova klassikko-ottelu. Kuopion Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi iskevät yhteen 13:nnen sarjakierroksen kärkiottelussa sunnuntaina kello 18.30 alkaen. LähiTapiola toimii jännittävän illan otteluisäntänä. Stadionin portit avautuvat ja lipunmyynti aloitetaan sunnuntaina jo kello 17.00.Hieno kesäkuinen jalkapallojuhla tulossa

Sarjakärjessä komeileva HJK saapuu peliin vahvalla ja nimekkäällä kokoonpanolla. Kolmantena oleva KuPS lähtee haastamaan vastustajaa omalla hyvällä joukkuepelillään. Hieno kesäkuinen jalkapallojuhla on jälleen tulossa.

Kuopiolaisilla on sunnuntaina vastassaan kovin mahdollinen liigavastustaja. ”Voittaa pitää, jottei HJK pääse karkuun. Heillä on jo aika iso kaula muihin joukkueisiin. Lähtökohta on, että hävitä ei saisi jos aikoo pitää pelin tiukkana”, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa sarjatilanteeseen viitaten.

Koko joukkueen puolustuspelaamisen pitää onnistua

Klubin kukistaminen edellyttää kuopiolaisilta erittäin hyvää ja ehjää onnistumista pelin jokaisella osa-alueella täyden 90 minuutin ajan. Yhteenkään harhailuun ei ole varaa.

”Koko joukkueen puolustuspelissä meidän pitää onnistua erityisen hyvin. Maalin me pystymme varmasti tekemään. Jos Klubin päästää kahden maalin johtoon, on heitä sen jälkeen vaikeaa voittaa. Siksi koko joukkueen puolustamisen pitää onnistua. HJK pyrkii hallitsemaan peliä ja palloa, meillä on kyllä aseet Klubin kaatoon”, päävalmentaja toteaa.

Purje ja Savolainen hakevat lisää onnistumisia

Hyökkääjät Ats Purje ja Saku Savolainen olivat KuPS-joukkueen onnistujia keskiviikkoisessa VPS-pelissä. Purje viimeisteli maalin maanantaina Viron A-maajoukkueessa ja laukoi keskiviikkona tämän kauden kolmannen liigamaalinsa hyökkääjäkollega Savolaisen syötöstä. Savolainen pelasi keskiviikkona hyvän pelin ja hyökkääjäkaksikko metsästää sunnuntaina lisää hienoja onnistumisia.

Hyökkääjät Gbolahan Salami ja Solomon Duah sekä puolustaja Nikko Boxall ovat poissa sunnuntaisesta kokoonpanosta pelikieltojensa johdosta. Keskikenttäpelaaja Urho Nissilä on sivussa loukkaantumisen johdosta.