Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

OTTELUENNAKKO: Kiihkeä derby Savon Sanomat Areenalla

09.08.2017

Kuopion Palloseura ja JJK iskvät yhteen tunteikkaassa paikallispelissä

Kuopion Palloseuran kotiottelut jatkuvat jälleen torstai-iltana Savon Sanomat Areenalla. Veikkausliigan 21. sarjakierroksen kovassa paikallispelissä kohdataan JJK kello 18.30 alkaen. Lapti toimii illan otteluisäntänä ja JJK-peli on myös Veikkauksen pelikohteena osoitteessa: www.kups.fi/veikkaus

”JJK on erittäin vaarallinen hyökkäyssuuntaan”

Kuopion Palloseuran ja JJK:n keskinäiset pelit ovat olleet säännönmukaisesti hyvin värikkäitä ja tunteikkaita näytöksiä. Harjun stadionilla väännettiin toukokuussa maaliton tasapeli ja tiukka ottelu on edessä nytkin, sillä JJK ei tule antamaan mitään ilmaiseksi torstainakaan.

”JJK-ottelusta tulee vaikea peli, vaikeampi kuin RoPS-ottelusta monessa suhteessa. Paikallispelissä on omat henkiset haasteensa. JJK pelaa pirteästi ja heillä on vaarallinen kärkipari Gael EtockSasa Jovovic. Heille JJK pyrkii toimittamaan palloa ja yläkerran nelikko on muutenkin vahva: laiturit Tommi Kari ja Mikko Manninen sekä keskikenttäpelaaja Patrick Poutiainen ovat kokeneita pelaajia, jotka parhaimmillaan pystyvät kantamaan koko joukkuetta. Hyökkäyssuuntaan löytyy tosi paljon laatua”, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

Täydellä voimalla kotivoittoa metsästämään

Kuopiolaiset pääsevät vahvoista asemista torstaiseen kotipeliin. Kaikki pelaajat ovat valmennusjohdon käytettävissä. Keskikenttäpelaaja Ruben Gabrielin yhden ottelun mittainen pelikieltokin on päättynyt. Lauantaisesta RoPS-ottelusta kairattiin komea 3-0-kotivoitto vahvan toisen puolikkaan ansiosta ja maalivahti Otso Virtanen saavutti tämän liigakauden neljännen nollapelinsä.

”RoPS:ia vastaan me pelasimme erityisen hyvän toisen jakson ja onnistuimme hyvin koko joukkueen puolustuspelissä. Vastustaja ei saanut toisella jaksolla yhtään laukausta meidän maalia kohti ja itse teimme kolme maalia. Se oli vahvaa tekemistä ja ainakin toiseen jaksoon on syytä olla tosi tyytyväinen”, valmentaja toteaa.

”Yhtenäinen joukkuepuolustaminen on avainasemassa”

Kuopiolaisten tavoitteena on jatkaa toisen jakson vahvaa pelaamista torstaisessa kotiottelussa. ”Me lähdemme jatkamaan RoPS-pelin hyvää puolustuspelaamista. Tasonnosto RoPS-ottelun aikana oli tavoitteena ja se toteutui toisella jaksolla. Eka jakso ei ollut huono, meidän oli kuitenkin parannettava toiselle jaksolle ja se myös toimi”, valmentaja iloitsee.

”Voittoon vaaditaan nyt samoja teesejä kuin RoPS-ottelussakin. JJK on pallollisena vahva ja meidän pitää puolustaa hyvin. Jos ei, tulee vaikea ilta. Koko joukkueen yhtenäinen puolustuspelaaminen on kaiken aa ja oo. Meillä ei ole poissaoloja ja meillä on vahva peli alla”, Honkavaara korostaa.