Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

OTTELUENNAKKO: Kuopion Palloseura - SJK perjantaina 14.2. klo 18.30

13.02.2020

Kuopion Palloseura hyökkää voimalla kohti kotivoittoa

Kuopion Palloseuran kiehtova pelikausi 2020 jatkuu perjantaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Otteluohjelmassa on Suomen Cupin B-lohkon neljännen sarjakierroksen huippuottelu, jossa vastustajana on nimekäs Seinäjoen Jalkapallokerho. Cup-ottelu alkaa Kuopio-hallissa kello 18.30 Autotalo Hartikaisen toimiessa jännittävän illan otteluisäntänä.

Jani Honkavaara palkitaan pelin alussa

Uutta menestystä janoava SJK saapuu Kuopio-halliin uuden päävalmentajansa Jani Honkavaaran johdolla. Honkavaara valmensi Kuopiossa kolme vuotta johtaen keltamustan joka kausi mitalisijalle ja sitä kautta eurokentille. Pohjois-Savon urheilugaala ja Savon Sanomien kultamitaliraati valitsivat molemmat Honkavaaran vuoden 2019 parhaaksi valmentajaksi ja hänet palkitaan tämän johdosta kahdella hienolla palkinnolla ennen pelin alkamista.

KuPS on etenemässä pudotuspelivaiheeseen

KuPS jatkaa cupin alkulohkovaihetta edelleen tappioitta. Joukkue taisteli Tampereella vajaalla tasapelin saaden arvokkaan pinnan mukaansa. KuPS harjoittelee talven aikana tiukasti ja kova työnteko tuo mukanaan hyviä onnistumisia sekä positiivisia lopputuloksia. Hyvää otetta aiotaan jatkaa perjantaina Kuopio-hallissakin.

”Meillä on hyvät pelit alla ja me haluamme edelleen jatkaa hyvää treenaamistamme. Meillä on ollut viime aikoina pientä sairastelua, vahvin mahdollinen joukkue pelaa perjantaina”, päävalmentaja Arne Erlandsen toteaa. Kevättalven otteluissa on nähty paljon positiivisia asioita sekä myös pelin kehityskohteita. KuPS pyrkii perjantainakin voittoon hyökkäävällä pelityylillään.

”Niin me teemme jokaisessa ottelussamme, pelataan se sitten kotona tai vieraskentällä. Tampereella me olimme maalin tappiolla ja pelasimme yhden vajaalla. Yksi piste oli siihen nähden ihan hyvä lopputulos. Me olisimme voineet voittaa sen pelin mutta missasimme rankkarin, yhtä hyvin me olisimme voineet myös hävitä sen”, päävalmentaja sanoo.

Joukkueessa vallitsee oikea taisteluasenne

Vajaalla taisteltu lopputulos osoittaa vahvaa asennetta ja myös sen, että pelaajat tekevät harjoituksissa kovasti töitä. ”Silloin on helpompaa saada tulosta pelissä. Asenne on tärkeää jalkapallossa. Jos sinulla on lahjakkuutta mutta ei oikeaa asennetta, silloin lahjakkuudesta ei ole mitään hyötyä”, Erlandsen painottaa. Keskikenttäpelaaja Bismark Boateng on parhaillaan yhden ottelun mittaisessa pelikiellossa. Boateng poistettiin Tampereella kentältä kahdella varoituksella ja on siten sivussa perjantaisesta SJK-ottelusta.