Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

OTTELUENNAKKO: KuPS haastaa FC Interin nimekkään tähtisikermän

21.06.2017

Kuopion Palloseura taistelee liigapisteistä tänään Veritas stadionin nurmella

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu tänään Veritas stadionilla Turussa. 14:nnen sarjakierroksen vierasottelussa kohdataan kova vastustaja FC Inter kello 18.30 alkaen. Keskiviikkoillan jännitysnäytelmää pääsee seuraamaan livenä niin IS-Extran kuin RUUTU+:n kautta.

Interin tulivoimaista tähtikaartia haastamaan

Inter on perinteisesti vahva kotijoukkue ja on pelaajamateriaaliltaan Veikkausliigan kovimpia yhdistelmiä. Nimekkäät tähtihyökkääjät Timo Furuholm, Njazi Kuqi, Benjamin Källman, Lucas Garcia ja Macoumba Kandji lukeutuvat liigan tulivoimaisimpien maalitykkien joukkoon.

”Inter on kokenut joukkue, jossa on paljon tosi hyviä yksilöitä. He puolustavat nyt hieman alempana kuin alkukaudesta, suojelevat omaa maalia hyvin ja puolustavat keskityksiä hyvin. Meidän on oltava kärsivällisiä omassa pelissämme ja meidän on pelattava maltillisia hyökkäyksiä”, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

Hyvä joukkuepelaaminen on jatkunut jokaisessa ottelussa

Kuopiolaisilla on edessään jälleen erittäin vaativa Veikkausliigaottelu. Kesäkuussa ei ole saavutettu vielä yhtään liigavoittoa ja kolmesta edellisestä kotipelistä hankittiin vain yksi piste. Kaikissa otteluissa peli on kulkenut hyvin, vaikkei pinnoja ole paljoa tullutkaan. Näin tapahtui myös sunnuntaisessa HJK-pelissä.

”Me puolustimme HJK-ottelussa tosi hyvin alhaalla, eikä HJK päässyt paikoille. Paikat tulivat pääasiassa meidän omista pallonmenetyksistämme ja heidän erikoistilanteistaan. Niissä meillä on vielä parannettavaa. Kokonaisuudessaan olen tosi tyytyväinen HJK-pelin esitykseen. Me loimme tilanteita riittävästi ja kolme kertaa me olimme parhaalla maalintekosektorilla. Peli toimi taktisesti hyvin ja me prässäsimme ylhäältä hyvin”, valmentaja toteaa.

Puolustaja Nikko Boxall palaa kokoonpanoon

Nuoret pelaajat Jiri Nissinen, Joonas Nissinen, Hamed Coulibaly, Patrik Alaharjula ja Eetu Pellikka pelasivat HJK-ottelussa erittäin ennakkoluulottomin ottein lukeutuen kuopiolaisten hyviin onnistujiin. Puolustaja Nikko Boxall liittyy tänään joukkueen kokoonpanoon yhden ottelun mittaisen pelikiellon päätyttyä. Puolustaja Sebastian Sorsa on nyt vuorostaan yhden ottelun mittaisessa pelikiellossa varoitustilin täyttymisen johdosta.

”Me emme ole myöskään hävinneet kahta ottelua peräkkäin. Saumoja on ollut jokaisessa pelissä. Pienet marginaalit pitää pystyä kääntämään meidän eduksi. Hyvin me olemme olleet kaikissa peleissä mukana ja luoneet hyviä tilanteita. Se steppi meidän pitää vielä ottaa, että myös kärkipään jengejä pystytään voittamaan”, valmentaja korostaa.