Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

OTTELUENNAKKO: KuPS jatkaa pistemetsästystä lauantaina Vaasassa

21.04.2017

KuPS-valmentaja Jani Honkavaara: ”Me pyrimme olemaan pallollisesti vahvoja”

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi 2017 jatkuu lauantai-iltana Vaasassa. Vaasan Palloseura ja KuPS iskevät yhteen kolmannen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa Elisa Stadionilla kello 16.00. Pääset katsomaan palloseurojen jännittävää taistelua suorana lähetyksenä ISTV:n tai RUUTU+:n kautta.

Kurinalaisuus ja puolustus alkukauden avaintekijöitä

Kuopion Palloseura on aloittanut Veikkausliigakautensa pelillisesti vahvalla tavalla. Kahdessa ensimmäisessä liigapelissä on esitetty miehekkäitä otteita ja pääsiäismaanantaina avattiin pistetili hienolla 2-1-kotivoitolla. Hyvää joukkuetekemistä halutaan jatkaa lauantaina Vaasassakin.

”Kurinalaisesti on pidetty kiinni sovituista asioista ja puolustuksellisesti on onnistuttu tosi hyvin”, kuopiolaisten päävalmentaja Jani Honkavaara tiivistää alkukauden positiivisimmat asiat.”Pallollista pelaamista meidän pitää parantaa”

Kuopiolaisten tähtihyökkääjät Gbolahan Salami ja Ats Purje onnistuivat maalinteossa maanantaisessa Inter-ottelussa Savon Sanomat Areenalla. Hyökkäävä pelityyli tuotti useita muitakin mainioita tekopaikkoja ja voittotili saatiin sitä kautta ansaitusti auki. Joukkuepelaamista pyritään jatkossa parantamaan ottelu ottelulta pelikauden edetessä.

”Pallollista pelaamista meidän pitää parantaa. Alkukauden pelit ovat tosin olleet hieman eriluonteisia, emmekä me ole niissä pyrkineetkään ensisijaisesti hallitsemaan palloa. Se tulee nyt olemaan Vaasassa iso haaste, sillä VPS on pallollisena vahva”, päävalmentaja muistuttaa.

Ykkösnyrkillä Vaasaan vierasvoittoa metsästämään

KuPS pääsee pelaamaan Vaasassa vahvimmalla ykkösnyrkillään. Joukkueen terveystilanne on hyvä, eikä pelikieltoja ole. Taitava keskikenttävahvistus Ruben Gabriel on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Kaikki pelilliset ennakkoedellytykset ovat siten olemassa hyvälle vierasesitykselle.

”Yleensä on pakko puolustaa pallollisesti vahvaa Vaasaa vastaan. Me pyritään kuitenkin myös itse olemaan pallollisesti vahvoja, sillä on raskasta pelkästään puolustaa koko 90 minuutin ajan”, Honkavaara toteaa.