Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

OTTELUENNAKKO: KuPS matkaa Rovaniemelle vahvalla ilmeellä

26.05.2017

KuPS on sarjataulukossa kakkosena ja kuntopuntarissa ykkösenä

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu seuraavaksi kahdella peräkkäisellä vierasottelulla. Liigakausi jatkuu lauantaina Rovaniemellä ja sen jälkeen ensi keskiviikkona Jyväskylässä. Lauantaina pelattava yhdeksännen sarjakierroksen RoPS-ottelu alkaa kello 17.00 ja pelin pääsee katsomaan suorana lähetyksenä IS-Extran ja RUUTU+:n kautta.

KuPS-joukkue on henkisesti vahva ja peräänantamaton

Kuopiolaisilla on takanaan fyysisesti kova ja pelillisesti vaikea SJK-ottelu, josta onnistuttiin raapimaan arvokas tasuri keskikenttäpelaaja Joni Mäkelän puskuosumalla. Yksi sarjapiste nosti KuPS-joukkueen sarjataulukossa kakkoseksi sekä liigan kuntopuntarissa ykköseksi Vaasan ja HJK:n ohitse.

Hankittu pinna on osoitus joukkueen henkisestä sitkeydestä ja peräänantamattomuudesta, vaikka pelillisesti ei pystyttykään onnistumaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Voitetusta pisteestä jäi kuitenkin hyvä jälkimaku.

Puolustuspelaaminen jatkuu erinomaisella tasolla

”Se missä me keskiviikkona onnistuttiin oli, ettei SJK saanut laadukkaita maalipaikkoja kuin kaksi kappaletta. Me puolustettiin hyvin, mikä on hyvän joukkueen merkki. Lopussa noustiin tasoihin, mikä on sekin hyvän ja henkisesti vahvan joukkueen merkki”, KuPS valmentaja Jani Honkavaara analysoi SJK-peliä.

”Se missä me ei onnistuttu oli, että me ei saatu pelattua palloa prässin alta pois riittävän nopeasti ja tehokkaasti ylöspäin. Peli meni roiskimiseksi, osin vahvan vastustajan takia. Myös pelinrakentelussa meillä oli ongelmia”, valmentaja totesi.

Neljä peräkkäistä tappiotonta Veikkausliigapeliä

Tappiottomien pelien sarjalle haetaan nyt jatkoa Rovaniemeltä. Edessä on jälleen vaativa ja haastava Veikkausliigavääntö kovan kotijoukkueen kanssa.

”Neljästä kotipelistään he ovat voittaneet kolme. RoPS-joukkueessa on nuoria taitavia yksilöitä, vahva kärkipari, hyvät laidat ja paljon taitoa. RoPS on nyt hieman erilainen kuin aiemmin, se on vähemmän suoraviivainen ja enemmän pelaavampi kuin aiemmin. Vaarallinen joukkue”, Honkavaara varoittelee.

Hyökkääjä Gbolahan Salami on nyt yhden ottelun mittaisessa pelikiellossa varoitustilin täyttymisen johdosta. Hyökkääjä ei siten pelaa Rovaniemellä. Joukkueen pelaajatilanne on muilta osin hyvällä mallilla.