Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Puolustaja Mikko Pitkänen nousi keltamustan avaukseen

10.05.2018

”Hyvin olen päässyt Veikkausliigan pelirytmiin kiinni”

Kuopion Palloseuran nuori toppari Mikko Pitkänen pelasi maanantaina tämän kauden ensimmäisen täyden 90-minuuttisensa oman kotiyleisön edessä. Isokokoinen ja taitava keskuspuolustaja pelasi hyvän ottelun keltamustan puolustuslinjassa hankkien FC Inter-ottelussa jo ensimmäisen tehopisteensä kovalla Veikkausliigatasolla.

”Me pelattiin kulma lyhyenä ja pelattiin pallo puolustaja Murillolle. Pallo pelattiin taka-aluelle, siellä oli tilaa ja otin pallon haltuun ja syötin sen eteenpäin Rasmus Karjalaiselle joka teki hienosti 2-0”, Mikko kuvailee hienoa onnistumisen hetkeään. KuPS eteni komeaan 5-1-kotivoittoon pelaten jo viidennen peräkkäisen tappiottoman liigapelinsä.

Yhteensä neljä Veikkausliigapeliä keltamustan riveissä

Pitkänen pääsi pelaamaan ensiminuuttinsa liigassa jo keväällä 2014 pelaten silloin kahdessa liigapelissä (FF Jaro ja SJK). Nyt vastuuta on tullut paljon enemmän ja yhteispeli kokeneen Lum Rexhepin kanssa sujuu erinomaisen hyvin. Inter-peli on Mikon toinen liigapeli tällä pelikaudella.

”Rexhepin kanssa on tosi hyvä pelata yhdessä, hän pitää ääntä ja on selkeä johtajatyyppi linjassa. Tosi hienoa on päästä pelaamaan liigassa. Ihan täysin tyytyväinen en kuitenkaan ole Inter-pelin otteisiini, parhaat energiat eivät jostain syystä olleet käytössä. Ehkä vähän väsymystä taisi olla”, Mikko arvelee.

”Tätä on aina haluttu ja on tosi hienoa päästä pelaamaan. Koko talvi on painettu hommia ja nyt se palkitaan. Olen tyytyväinen omiin esityksiini, hyvin olen päässyt kiinni pelirytmiin ja ehjänä on pysytty tammikuusta lähtien”, Mikko iloitsee. Hän on pelannut tähän mennessä yhteensä 15 nuorisomaaottelua Suomi-paidassa (2 U17, 8 U18, 5 U19).