Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Puolustaja Tony Miettisen pelaajaura jatkuu tanskalaisessa huippuseurassa

06.09.2019

"FC Nordsjälland on hyvä paikka kehittyä paremmaksi pelaajaksi"

Kuopion Palloseuran nuori puolustaja Tony Miettinen (16) pääsee kehittämään mainioita pelitaitojaan entistäkin paremmiksi tanskalaisen huippuvalmennuksen alaisena. Miettinen on siirtynyt Kuopiosta Tanskan Superliigassa pelaavaan FC Nordsjällandiin, jonka kotikaupunkina on Kööpenhaminan kupeessa sijaitseva Farum. Seuran ensiluokkaiset harjoittelumahdollisuudet ovat tehneet Tonyyn suuren vaikutuksen.

"Se on viihtyisä paikka. Treenit ovat hyvät ja siellä on tosi hyvä ympäristö harjoitella. Kaikki näyttää hyvältä ja se on hyvä paikka kehittyä paremmaksi pelaajaksi", Tony toteaa.

Ulkomaille siirtyminen on ollut nuoren puolustajan tavoitteena ja päämääränä. Hän on käynyt useaan otteeseen tutustumassa eurooppalaisen suurseuran toimintaan harjoitellen paikan päällä mm. Liverpoolin, Bröndbyn ja Leedsin nuorisoakatemioissa. Nyt pelaajakehitys jatkuu tanskalaisen huippuseuran riveissä.

"Odotan, että ensimmäisen vuoden aikana totun pelirytmiin ja että opin tuntemaan uudet kanssapelaajat entistä paremmin. Sitä kautta oma pelinikin kulkee paremmin", Tony muistuttaa.

Huippulahjakas puolustajalupaus aloitti oman jalkapallouransa kymmenvuotiaana Siilinjärven Palloseurassa ja siirtyi sieltä Kuopioon. Tony haluaa antaa suuret kiitoksensa Kuopion Palloseuran nuorisovalmentajille ja kaikille muille keskeisille seuratoimijoille.

"Isot kiitokset KuPS:lle, valmentajille ja erityisesti Antti Konttiselle, joka hommasi minut KuPS:iin ja antoi ajan kanssa vastuuta KuPS-02:ssa. Isot kiitokset myös toiminnanjohtaja Jari Koistiselle, talenttivalmentaja Juha-Pekka Niskaselle, edustusjoukkueen päävalmentaja Jani Honkavaaralle ja fysiikkavalmentaja Luis Anulalle sekä kaikille muille seuran taustahenkilöille, he ovat kaikki auttaneet minua paljon", Tony kiittelee. Hän on pelannut tähän mennessä yhteensä 22 nuorisomaaottelua Suomi-paidassa (1 U15, 6 U16, 13 U17, 2 U18) toimien kapteenin vastuullisessa tehtävässä. Tony valittiin äskettäin U19-maajoukkueeseen, joka kohtaa nyt Slovakian kahdesti (6.9. ja 9.9.). Uusi seurakaveri Oliver Antman valittiin samaan U19-maajoukkueryhmään.