Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Saku Savolaisen puskuosumalla kolmanteen peräkkäiseen kotivoittoon

07.05.2016

Kuopion Palloseura jatkaa omaa Veikkausliigakauttaan nousujohteisessa suunnassa. Kolmas peräkkäinen kotivoitto napattiin lauantaina Vaasan Palloseurasta, joka taipui Savon Sanomat Areenalla 1-0. Hyökkääjä Saku Savolainen kohosi ottelun ratkaisupelaajaksi puskemalla tyylikkään voitto-osuman Urho Nissilän keskittämästä kulmapotkusta.

Savolainen: ”Hyvää peliä ja pallonriistoja”

Savolainen viimeisteli lauantaina tämän kauden toisen liigaosumansa. Ensimmäinen maali tuli Turussa pelatussa Inter-ottelussa, silloinkin puskemalla. KuPS-joukkue kiipesi tasaisessa sarjataulukossa nyt jo viidenneksi vaisun ja apaattisen kaudenaloituksen jälkeen.

”Me pelattiin tänään suunnitellusti. Me tiedettiin että Vaasa rakentelee omaa peliään aika alhaalta, yltiöpäisesti ei kuitenkaan kannata ryntäillä vaan odotetaan ja isketään oikealla hetkellä. Hyvää peliä ja saatiin pallonriistoja ylhäällä”, Savolainen totesi tyytyväisenä.

Tiiviin ottelurupeaman aiheuttama väsymys alkoi näkyä joukkueen otteissa toisen jakson loppupuolella. ”Yllättävän hyvin jaksoin juosta ja ihan tyytyväinen olen omaan peliini”, "Mölymäen Müller" arvioi omaa onnistumistaan.

Rajamäki: ”Hyvä tasapainoinen joukkue-esitys”

Lauantai-ilta päättyi iloisissa kuopiolaistunnelmissa. ”Se missä me onnistuttiin oli, että prässipeli toimi hyvin varsinkin toisella jaksolla. Me saatiin onnistumisia myös ensi jaksolla. Vaasalla oli pallo, oli kuitenkin 70-prosenttisesti Vaasan omalla kenttäpuoliskolla ja siltä osin peli oli hyvin kontrollissa”, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki iloitsi voitokkaan pelin jälkeen.

”Toisella jaksolla me olisimme voineet tehdä pari maalia enemmän. Lopussa vähän väsyttiin, passivoiduttiin ja puolustettiin 1-0-johtoa. Loppuaika pelattiin enimmäkseen meidän puoliskolla. Hyvä tasapainoinen esitys meidän joukkueelta”, Rajamäki kiitteli.

”Oman boksin puolustamiseen on saatu ryhtiä”

Keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen joutui jäämään viime hetkillä pois kokoonpanosta. Poissaolo ei sen suuremmin näkynyt kotijoukkueen otteissa.

”Keskikentällä Paul Onobi ja Tijan Jaiteh olivat todella hyviä. Pennasen poissaolo ei vaikuttanut pelaamiseen, sillä Urho Nissilä oli samassa roolissa. Puolustaminen on ollut hyvää, kolmessa viime pelissä on saatu oman boksin puolustamiseen ryhtiä ja nyt se toimii. Nyt ei helpolla enää pääse paikoille meidän päädyssä. Kuitenkin prässi ylhäällä ja pallollinen pelaaminen pallonriiston jälkeen olivat ne tärkeämmät asiat”, valmentaja painotti.