Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Salami ja Purje ratkaisivat kotivoiton Kuopion Palloseuralle

17.04.2017

Kuopiolaisten tähtihyökkääjät onnistuivat maalinteossa kauden kotiavauksessa

Kuopion Palloseura avasi oman maali- ja pistetilinsä pääsiäismaanantaisessa kotiottelussa Savon Sanomat Areenalla. FC Inter kukistui toisen sarjakierroksen ottelussa maalein 2-1 ja kuopiolaisten tämän kauden kotiavaus päättyi sen johdosta iloisiin voitontunnelmiin.

Kuopiolaisten tähtihyökkääjät Gbolahan Salami ja Ats Purje ratkaisivat voiton kotijoukkueelle. KuPS-joukkue pelasi jälleen vahvaa peliä kuten liiga-avauksessaan Helsingissäkin ja voitto maistui syystäkin oikein hyvältä.

Sebastian Sorsa: ”Looginen jatko HJK-pelille”

KuPS-kapteeni Sebastian Sorsa kiitteli kotijoukkueen voitontahtoista peli-ilmettä.

”Hyvä meininki meillä oli kopissa. Tämä on iso voitto meille. Aina on vaikeaa saada alussa pistetiliä heti auki. Tämä ottelu oli looginen jatko HJK-pelille: me olimme tosi hyviä siellä, kurinalaisuus ja kollektiivinen tekeminen oli tänäänkin vahvaa. Se vie meitä pitkälle”, kapteeni iloitsi.

”Eka jaksolla mentiin päästä päähän ja tuntui siltä, että tapahtui vähän liikaakin. Peli rauhoittui ja tuntui siltä että meillä samat toiminnot jatkui kentällä koko ajan. Saatiin sen verran hyvät paikat että saatiin maalit ja puolustus piti riittävästi. Inter on tämän sarjan parhaita joukkueita, ei ole helppoa tehdä maalia heitä vastaan. Kaksi tehtiin ja se riitti voittoon ja siihen pitää olla tyytyväisiä”, Sorsa totesi.

”Taistelin Guy Gnbouyoun kanssa kovaa ja se söi omaa hyökkäysintoa. Joskus lähdetään puolustuksen kautta, haluan kuitenkin hyökätä ja tehdä maalejakin tänä vuonna. aina on parannettavaa, pelikausi on pitkä juoksu. Me on harjoiteltu hyvin ja se on meillä suuri vahvuus”, kapteeni muistutti.

Jani Honkavaara: ”Ottelu ratkesi toiseen jaksoon”

Päävalmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen keltapaitojen voitontahtoiseen ilmeeseen ja vahvaan työmoraaliin.

”Hyvä on fiilis! Tämä oli matsi jollaista ei voi etukäteen ennustaa että miten tämä menee. Iloinen peli, päästä päähän mentiin. Tämä ottelu ratkesi mielestäni meidän toiseen pelijaksoon. Me tultiin hyvin kopista ja kaikki mitä me tauolla kopissa sovittiin myös toteutui kentällä toisella jaksolla. Tämä oli maalin peli ja me tehtiin se”, Honkavaara iloitsi.

”Hyökkääjä Ats Purje tuo hirveesti energiaa peliin. Hän on muuttanut aina pelin ja teki sen todellakin nytkin. Se kuuluu vaihtopelaajan rooliin. Tauolla me käytiin läpi hyökkäyspelaamisen tilanteita. Salami tykkää hyökätä vähän kaikissa tilanteissa. Oli ilo katsoa Salamin pelaamista. Eka jaksolla me tehtiin huonoja ratkaisuja ja kuljetettiin palloa vähän liian pitkään”, päävalmentaja totesi.