Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Santeri Haarala ja Axel Vidjeskog vahvistamaan Kuopion Palloseuraa

06.01.2021

Kuopion Palloseura on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta. Santeri Haarala ja Axel Vidjeskog liittyvät KuPS-miehistöön 2+1-vuotisilla pelaajasopimuksilla.

KuPS aloitti valmistautumisen tulevaan pelikauteen joulukuussa, jolloin pariviikkoisella harjoitusjaksolla viiletti useampikin testipelaaja. Haarala ja Vidjeskog esiintyivät edukseen uuden KuPS-luotsi Simo Valakarin valvovan silmän alla ja tulevilla pelikausilla kaksikko tullaankin näkemään keltamustassa sotisovassa.

Kuopion Palloseura palasi harjoituskentälle tiistaina 5. tammikuuta. Sekä Haarala, että Vidjeskog ovat luonnollisesti KuPS:n harjoitusvahvuudessa mukana.

Haarala vaihtaa Aurajoen rannat Kallaveden kimallukseen

Santeri Haarala on 21-vuotias Tampereen Ilveksen kasvatti. Veikkausliiga-debyyttinsä Haarala teki kauden 2017 päätöskierroksella, jolloin hän pelasi viimeisen varttitunnin voitokkaassa vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Ottelun päätyttyä tupsukorvat pääsivät juhlimaan liigapronssia – seuran ensimmäisiä mitaleita 32 vuoteen.

Kaudella 2018 Haarala oli jo merkittävä osa tamperelaisten joukkuetta – tuolla kaudella hänelle kirjattiin peliminuutteja yhteensä 19 Veikkausliiga-ottelussa.
Lopullisen läpimurtonsa kynnyksellä olleen pelimiehen seuraava kausi meni piloille loukkaantumisien takia, jonka myötä Haarala pelasi tuolla kaudella vain reilut 20 pääsarjaminuuttia – ne tulivat lainapätkällä Rovaniemen Palloseuran paidassa. RoPS:n päävalmentajana oli tuolloin KuPS:n valmennusryhmässä nykyään oleva Pasi Tuutti.

Rikkonaisen ajanjakson jälkeen Haarala haki alkuvuodesta 2020 pelivirettä Kakkosessa pelaavan Ilveksen 2-joukkueesta. Viiteen otteluun tehdyt kahdeksan maalia herättivät Veikkausliigaan nousseen Turun Palloseuran kiinnostuksen ja heinäkuun siirtoikkunassa Haarala matkasi Turkuun.

Siirto TPS:aan olikin Haaralalta äärimmäisen onnistunut ratkaisu. 13 raitapaidassa pelatussa Veikkausliiga-matsissa Haarala onnistui neljästi maalinteossa, jonka lisäksi hän tarjoili kolme maalisyöttöä. Kausi päättyi kuitenkin mollivoittoisissa sävelmissä, kun TPS hävisi liigakarsinnoissa KTP:lle ja tippui kaudelle 2021 Ykköseen.
Haarala pystyy pelaamaan monipuolisesti hyökkäyksen eri rooleja ja hän onkin erinomainen lisä KuPS-valmennuksen työkalupakkiin.

”Mahtavaa päästä osaksi yhtä Suomen parhaista joukkueista. Lyhyestä ajasta täällä on jäänyt tosi hyvä ja ammattilainen kuva. Joukkueen tavoitteita ei ole vielä asetettu, mutta olen tullut tänne menestymään. Henkilökohtaisella tasolla haluan vielä kehittyä pelaajana. Haluan tuoda kentälle tehoja maalien ja syöttöjen muodossa, mikä auttaa joukkuetta tuloksenteossa.”


Toisen polven huippufutari hakee läpimurtoaan KuPS:ssa

Axel Vidjeskog liittyy Kuopion Palloseuraan kasvattajaseurastaan Pietarsaaren FF Jarosta. Koko tähänastisen uransa kasvattiseurassaan pelannut 19-vuotias Vidjeskog on myös monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin keskikentän keskustassa, kuin myös laitakaistoilla. Nuoresta iästään huolimatta Vidjeskog on pelannut Ykkösen pelejä jo neljällä sarjakaudella. Debyyttinsä Ykkösen peleihin Axel teki jo 16-vuotiaana Grankulla IFK:a vastaan.

Neljän kauden aikana Vidjeskog on edustanut FF Jaroa 35 Ykkösen ottelussa, joissa tehoja on kertynyt kuuden maalin ja kolmen maalisyötön verran.
Vidjeskog on myös tuttu kasvo Suomen juniorimaajoukkueista. Viimeisimmäksi Vidjeskog on pelannut Suomen U18-maajoukkueessa kuopiolaisen Kai Nyyssösen alaisuudessa.

Vidjeskogin perheessä jalkapalloilu on vahvasti läsnä. Isä Niklas Vidjeskog muistetaan ennen kaikkea FF Jaron paidasta ja 150 pelatusta Veikkausliiga-ottelusta. Isoveli Adam palloili viime kauden Kokkolan Palloveikoissa ja pikkuveli Isak on ruotsalaisen huippuseura Kalmar FF:n organisaatiossa.

”Tosi hyvillä fiiliksillä Kuopioon ottamaan seuraavaa askelta peliuralla. Meillä on rakentumassa hyvä ja kilpailukykyinen joukkue, joten tavoite on tietenkin pyrkiä menestymään täällä. Olen pallovarma ja nopea pelaaja. Tykkään olla pallossa ja nautin pelaamisesta pienissä tiloissa. Koen, että näissä pelin osa-alueissa on ne omat vahvuuteni."