Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Suomen Cup: FC Haka - Kuopion Palloseura 90 min 1-1 (0-0)

25.01.2020

Hyökkääjä Ilmari Niskanen maalinteossa Tehtaan kentällä

Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran pelikausi 2020 alkoi lauantaina tasapelin arvoisesti. Valkeakosken Tehtaan kentällä pelattu Suomen Cupin alkulohkon ottelu päättyi lopputulokseen 1-1. Kotijoukkueen Akseli Lehtojuuri viimeisteli Hakan johtomaalin 51. peliminuutilla. Kuopiolaiset nousivat lopussa tasoihin, kun hyökkääjä Ilmari Niskanen viimeisteli vapaapotkusta tasoitusosuman (84 min).

Kuopiolaiset hakivat Valkeakoskelta voittoa. Uudistuneen joukkueen pelaamisessa oli jälleen paljon hyviä elementtejä, parannettavaa tietenkin jäi seuraavaa ottelua varten.

”Me toivoimme että me olisimme pelanneet tänään paremmin ja voittaneet, mutta niin ei tapahtunut. Tämä ei ollut meiltä niin hyvä peli kuin edellinen oli. Suurin osa tästä pelistä oli tasaista, lopussa me painoimme viimeiset 15-20 minuuttia ja loimme tilanteita. Tasapeli on pettymys, sillä me halusimme voittaa ja se ei toteutunut”, päävalmentaja Arne Erlandsen totesi.

Taneli Hämäläinen jälleen avauksessa

Niskanen oli näkyvässä roolissa viime syksyn ratkaisuotteluissa ja sai kunnian viimeistellä tämän talvikauden ensimmäisen cup-maalin. Puolustaja Taneli Hämäläinen nousi jälleen edustusjoukkueen aloituskokoonpanoon pelaten hyvin. B-lohkosta on ennakoitu hyvin tasaista ja kuopiolaisten voittojahti jatkuu ensi perjantaina oman kotiyleisön edessä, kun FC Lahti saapuu vierailulle Kuopio-halliin toisen sarjakierroksen otteluun.

”Meidän pitää tehdä kovasti töitä joka päivä ja tehdä asioita harjoituksissa paremmin. Jos sen teemme, tulemme me näyttämään parempia puoliamme”, päävalmentaja painotti.

KuPS: Otso Virtanen, Mats Haakenstad, Taneli Hämäläinen, Tabi Manga, Jiri Nissinen, Ats Purje, Issa Thiaw (37 min Arttu Heinonen), Ilmari Niskanen, Bismark Boateng, Usman Sale (78 min Saku Savolainen), Akienpeno Udoh (46 min Lucas Rangel)