Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Suomen Cup: Kuopion Palloseura - SJK 90 min 1-0 (0-0)

14.02.2020

Hyökkääjä Lucas Rangel viimeisteli voittomaalin Kuopio-hallissa

Kuopion Palloseura jatkaa vahvaa etenemistään tämän talven Suomen Cupissa. Voitontahtoinen KuPS-joukkue varmisti perjantai-iltana oman jatkopaikkansa kevään pudotuspeleissä kukistettuaan Seinäjoen Jalkapallokerhon maalein 1-0. Kotivoitto varmisti kuopiolaisten sijoittumisen B-alkulohkossa neljän parhaan joukkueen joukkoon ja pelit jatkuvat siten myös seuraavassa cup-vaiheessa.

KuPS hyökkäsi Kuopio-hallissa tuttuun tyyliinsä voimakkaasti ja kehitteli ottelussa runsaasti hyviä maalintekotilaisuuksia. Ratkaisu tapahtui toisen puoliajan alussa, kun joukkue hankki muutaman minuutin sisään neljä peräkkäistä kulmapotkua. Ilmari Niskasen laadukas keskityspallo tavoitti hyökkääjä Lucas Rangelin, joka pääsi puskemaan takatolpalta 1-0-voittomaalin (55 min).

Vauhdikas hyökkääminen tuotti kotijoukkueelle runsaasti erikoistilanteita ja peräti 12 kulmapotkua. Kotivoitto oli ansaittu. "Silloin kun pelaa hyvin, tulee paljon myös erikoistilanteita. Niistä voi luoda hyviä maalintekotilanteita. Me olimme parempi joukkue ja voitimme ansaitusti", KuPS-valmentaja Arne Erlandsen totesi.

Rangelilla oli lopussa hyvä tilaisuus iskeä toinen maali Usman Salen vahvasta esityöstä ja tämän jälkeen hyökkääjä Aniekpeno Udoh laukoi pallon vielä sivutolpan kautta ohi. 1151 katsojaa sai nähdä viihdyttävän ottelun.

”Tämä oli alusta loppuun asti hyvä peli meiltä. Tilanteita oli paljon. Joukkue pelasi kuten aiemmissakin otteluissamme, tämä oli meiltä vakaa peliesitys. Maaleja me olisimme voineet tehdä enemmän. Peli oli ensimmäisestä minuutista lähtien hyvässä kontrollissamme. Niin kauan kuin tilanne on vain 1-0, kaikkea voi aina tapahtua. Joukkue pelasi hyvin ja keskikenttä teki hyvän työn. Tärkeintä on päästä käyttämään pelaajia heidän parhailla pelipaikoillaan, numeromuodostelmat eivät ole niin tärkeitä”, päävalmentaja sanoi.

KuPS: Otso Virtanen, Mats Haakenstad (87 min Bruno Rodrigues), Juho Pirttijoki, Tabi Manga, Saku Savolainen, Ilmari Niskanen, Ats Purje, Jiri Nissinen (86 min Arttu Heinonen), Usman Sale (81 min Joel Vartiainen), Lucas Rangel, Aniekpeno Udoh