Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Suomen Cup: Vaasan Palloseura - Kuopion Palloseura 90 min 1-0 (0-0)

02.02.2019

Kuopion Palloseura taipui Suomen Cupin lohko-ottelussa Vaasassa

Kuopion Palloseuran pelikausi 2019 jatkui lauantai-iltana Vaasassa. Kotijoukkue Vaasan Palloseura oli tehokkaampi Fennia Areenassa pelatussa Suomen Cupin B-alkulohkon ottelussa voittaen 1-0. Kotijoukkue onnistui maalinteossa tunnin kohdalla Fabrice Ngarura Gatambiyen toimiessa viimeistelijänä. Kuopiolaisten voimakas loppupainostus jäi tuloksettomaksi ja tiukka cup-ottelu päättyi 1-0-numeroihin.

Juho Pirttijoen onnistunut paluuottelu keltamustassa

Puolustaja Juho Pirttijoki liittyi torstaina KuPS-joukkueen pelaajavahvuuteen ja pelasi Vaasassa paluuottelunsa kuopiolaisjoukkueen riveissä. Isokokoinen ja vahvaotteinen toppari pelasi hyvän ottelun.

"Aika hyvä suoritus Juholta. Hänellä oli vaín kaksi yhteistä pallotreeniä alla. Juho on hyvässä kunnossa ja onnistui tänään hyvin, parempaa on lupa odottaa", päävalmentaja Jani Honkavaara kiitteli puolustajan vahvoja peliotteita.

Toisella puoliajalla tapahtui selkeä tasonnosto

Kuopiolaisilla oli ottelussa omat mahdollisuutensa onnistua maalinteossa. Keskikenttäpelaaja Cem Felekin loppuminuuttien veto pysähtyi maalivahdin onnistuneeseen reaktiotorjuntaan ja tämä jäi kuopiolaisten vaarallisimmaksi maalitilanteeksi Fennia Areenassa

"Lähelle päästiin, mutta se ei riitä. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä heikkoa ja me totuttelimme oloihin. Toinen puoliaika oli meiltä parempi, se harmittaa ettemme saaneet maalia. Muutama mahdollinen paikka meillä oli, mutta tehottomia me olimme jälleen. Päästetty maali oli meiltä virhe, se tilanne ei ollut hyvin pelattu eikä hyvin puolustettu. Siihen olen tyytyväinen, että toisella puoliajalla tasonnostomme oli selkeä", valmentaja muistutti.

"Tasoa pitää nostaa ja parantaa pitää joka jätkän"

Kuopiolaisten menossa oleva Pohjanmaan-kiertue jatkuu viikon kuluttua Seinäjoella ja edessä on jälleen kova panoksellinen ottelu. Joukkueen tekeminen paranee viikko viikolta ja Vaasassa tapahtui jälleen pelillistä eteenpäinmenoa.

"Me saamme eteenpäinmenoa aikaiseksi aina, kun pääsemme pelaamaan isolla kentällä. Kovasti toivoisi, että saisimme vähitellen tulostakin. Sitä henkistä juttua meidän pitää miettiä, miksi me rupeamme pelaamaan hyvin vasta tappioasemassa, silloin peli alkaa kulkea. Nämä eivät ole helppoja pelejä meille ja tasoa pitää nostaa joka jätkän. Prosessi etenee ja prosessi kestää nyt vähän kauemmin. Parantaa pitää", päävalmentaja muistutti.

KuPS: Otso Virtanen, Luis Carlos Murillo, Tabi Manga, Juho Pirttijoki, Saku Savolainen, Petteri Pennanen, Ville Saxman, Reuben Ayarna (73 min Tommi Jyry), Ilmari Niskanen (68 min Cem Felek), Lucas Rangel, Rasmus Karjalainen (68 min Ats Purje)