Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

UEFA Europa League, kolmas karsintakierros

23.09.2020

Kuopion Palloseura – FK Suduva torstaina kello 18.30

Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran tämän syksyn europelit jatkuvat torstai-iltana keskuskentän jalkapallostadionilla. Ohjelmassa on UEFA Europa Leaguen kolmannen karsintakierroksen kotiottelu, jossa vastustajana on liettualainen FK Suduva. Ottelu pelataan UEFA:n turvallisuusmääräysten mukaisesti jälleen suljettujen ovien takana ilman yleisöä, kello 18.30 alkavaa peliä pääsee seuraamaan kätevästi suorana lähetyksenä valtakunnallisen  RUUTU-palvelun kautta.

  

Ponsse toimii europeliyhteistyökumppanina

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse on näkyvästi mukana torstaisessa kotiottelussa. 50-vuotias Ponsse toimii KuPS-joukkueen europelipaitojen pääyhteistyökumppanina yhteistä värimaailmaa jakaen. Pohjois-Savo on mestareiden maakunta ja myös Pohjois-Savon Liitto on mukana Suomen mestarijoukkueen matkalla tämän syksyn eurokentillä.

Panoksena jatkopaikka play off-kierrokselle

Yksiosainen ottelu pelataan lopulliseen ratkaisuunsa saakka eli tarvittaessa taistellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Toista osaottelua tai uusintaottelua ei pelata. Ottelun voittaja etenee jatkoon play off-karsintakierrokselle eli neljänteen ja samalla viimeiseen karsintavaiheeseen ennen lohkovaihetta.

Kuopiolaisilla on takanaan tiivistahtinen otteluviikko ja uusi samanlainen on nyt päässyt alkamaan. Vastustajajoukkueeseen on perehdytty tarkasti alkuviikon aikana ja KuPS-pelaajat ovat valmiita uuteen kovaan taisteluun. Slovan Bratislava kukistettiin tämän kauden parhaimmalla peliesityksellä ja samalle tasolle on pystyttävä pääsemään nytkin, jotta seuraava kunnianhimoinen välitavoite onnistuttaisiin saavuttamaan.

”Meidän on päästävä jälleen korkeimmalle tasolle”

”Me olemme tutkineet vastustajaa tarkasti. He ovat pelanneet tänä syksynä kaksi europeliä, Flora Tallinnaa ja Maccabi Haifaa vastaan ja nämä pelit toimivat meidän tietolähteinämme. Suduva on kokenut joukkue eurokentillä ja torstainen peli on tärkeä ottelu niin meille itsellemme kuin koko Suomen jalkapalloilulle. Meidän on oltava korkealla tasolla jokaisessa ottelussa, jos haluaa voittaa. Slovan-ottelu oli meiltä hyvä, Euroopassa pelaaminen ja siellä menestyminen on paljon vaikeampaa kuin Veikkausliigassa ja siksi meidänkin on oltava todella korkealla tasolla”, päävalmentaja Arne Erlandsen arvioi torstaisen ottelun merkitystä.

Kuopiolaisten voimakas joukkuehyökkääminen tuottaa runsaasti maalitilanteita jokaisessa Veikkausliigaottelussa. Sama toteutui Slovan-ottelussa ja samaan pyritään torstainakin. ”Toivon mukaan niin käy. Me koetamme hyökätä mahdollisimman paljon, pelaamisessa on samalla pysyttävä hyvä tasapaino yllä. Meidän on oltava myös kärsivällisiä”, päävalmentaja muistuttaa.

”Jokainen päivä on käytettävä kehittymiseen”

Joukkue harjoittelee koko ajan kovaa ja pelaajat tekevät treeneissä tunnollisesti työtä. Kova työnteko tuottaa hyviä lopputuloksia, vaikkei joukkuepelaaminen aina yltäisikään parhaimmalle mahdolliselle tasolle. Kovakuntoiset pelaajat jaksavat pelata kovia pelejä lyhyelläkin ajanjaksolla ja jatkuva kehittyminen on keskeinen avainasia.

”Me olemme ammattilaisjoukkue ja jokainen päivä on käytettävä kehittymiseen. Sitä me myös teemme. Joka päivä meidän on oltava parhaimmillamme, työtä pitää tehdä 100-prosenttisesti ja on käytettävä hyväksi jokainen tilaisuus ja mahdollisuus kehittyä paremmaksi. Se on kaikkein tärkein asia, sillä käytettyjä päiviä ei saa enää takaisin. Me haluamme olla korkeimmalla mahdollisella tasolla jokainen päivä”, päävalmentaja korostaa.