Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

UEFA Europa League: Kuopion Palloseura - Legia Varsova 90 min 0-0

01.08.2019

Kuopion Palloseura taisteli upeasti Puolan suurseuraa vastaan

Savon Sanomat Areenalla taisteltiin torstai-iltana upea jalkapallo-ottelu. Väkevästi pelannut Kuopion Palloseura antoi kentällä kaikkensa ja ahdisti Puolan johtavan jalkapalloseuran ahtaalle. UEFA Europa Leaguen toisen karsintakierroksen toinen osaottelu päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen maalittomana ja Legia eteni siten jatkoon kolmannelle karsintakierrokselle yhteismaalein 0-1.

Kaikki kuopiolaiset voivat olla ylpeitä oman kotikaupunkinsa joukkueen erinomaisen peliesityksen johdosta. Stadionilla vallitsi huikea tunnelma ja ottelun päätyttyä katsojat osoittivat pitkään suosiotaan kotijoukkueen pelaajille seisten taputtaen.

"Iso pettymys tämä on. Nämä ovat spesiaalipelejä ja näitä kaikki haluavat pelata. Täysi katsomo ja hyvä tunnelma. Ylpeä voi olla joukkueen hyvästä taistelusta, kaikki annettiin kentällä", KuPS-kapteeni Petteri Pennanen totesi.

"Meillä oli 180 minuuttia aikaa tehdä maaleja, joten mitään ei voi jossitella. Pienet on erot. Ensimmäisessä pelissä maali tuli kuudennen minuutin kulmapotkusta, se ratkaisi tämän otteluparin. Kuten viime vuonna Kööpenhaminaa vastaan, kaksi hyvää peliä pelattiin. Kaveri pelaa kovempia pelejä viikosta toiseeen, meiltä vaaditaan aina maksimisuoritus eikä sekään aina riitä. Jotain spesiaalia tarvittaisiin, jotta me tiputettaisiin näitä", kapteeni muistutti.Päävalmentaja Jani Honkavaara kiitteli myös joukkueen vahvaa taisteluasennetta tämän kauden kovimmassa paikassa. "Ensimmäinen puoliaika oli todella hyvä meiltä. Me käytimme tilat hyvin ja pakit nousivat ylemmäs. Peli oli rakenteellisesti rauhallista, toisella puoliajalla peli meni avoimemmaksi. Olen todella tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan", valmentaja totesi.

"Toisella puoliajalla peli oli rikkonaisempaa ja peli oli paljon poikki. Oikeaa rytmiä oli vaikeaa löytää ennen kuin vasta lopussa. Vaikeaa oli myös tehdä rakentavaa vaihtoa. Ats Purje toi hyvää virtaa kentälle ja Tuco toi lisää ulottuvuutta ja loppuun saatiin hyvä paine. Otso Virtasen koppi oli tietenkin tärkeä ja sen jälkeen me painettiin lopun 10 minuuttia ja haimme maalia", valmentaja totesi.

"Marginaalit ovat pienet ja ne pitää vaan käyttää näissä peleissä. Kun ne jää käyttämättä, ei tulosta Euroopasta yleensä saa. Olen todella tyytyväinen joukkueen pelaamiseen, oli todellakin hyvä show. Ensimmäinen puoliaika meni just kuten ajateltiin monin paikoin, pieni huolellisuus olisi tuonut toisen tuloksen. Me olemme pelanneet kuusi europeliä, joista kaksi tappiota, kolme tasuria ja yksi häviö. Mitä enemmän pelaajat näitä pelaavat, sitä enemmän nälkä kasvaa", päävalmentaja sanoi.

"Erot ovat aika pieniä ja marginaalien hyödyntäminen on iso juttu. Europeleissä pitää näyttää omaa luonnetta, jos varmistelee niin mitään ei tule. Kaasu pohjassa pitää pelata, hidas kontrolloitu jalkapallo sataa vastustajan laariin. Tänään vastustaja painettiin ahtaalle ja heille tuli virheitä, joita ei hyödynnetty. Avoin peli toi vastahyökkäyksiä, puolustusasemissa oleva joukkue on usein silloin vahvoilla. 0-1 ei ollut helppo asetelma lähteä tähän peliin", Honkavaara totesi.