Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

UEFA Europa League, toinen karsintakierros:

16.09.2020

Kuopion Palloseura – Slovan Bratislava torstaina kello 18.30

Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran tämän syksyn europelit jatkuvat torstai-iltana keskuskentän jalkapallostadionilla. Ohjelmassa on UEFA Europa Leaguen toisen karsintakierroksen kotiottelu, jossa vastustajana on slovakialainen huippujoukkue Slovan Bratislava. Kello 18.30 alkavaa ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

  

Ponsse toimii europeliyhteistyökumppanina

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse on näkyvästi mukana torstaisessa kotiottelussa. 50-vuotias Ponsse toimii KuPS-joukkueen europelipaitojen pääyhteistyökumppanina yhteistä värimaailmaa jakaen. Pohjois-Savo on mestareiden maakunta ja myös Pohjois-Savon Liitto on mukana Suomen mestarijoukkueen matkalla tämän syksyn eurokentillä.

Panoksena jatkopaikka kolmannelle kierrokselle

Yksiosainen ottelu pelataan lopulliseen ratkaisuunsa saakka eli tarvittaessa taistellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Toista osaottelua tai uusintaottelua ei pelata. Luvassa on siten kovaa ja tiivistä taistelua heti ensimmäisestä pillinvihellyksestä lähtien. Ottelun voittaja etenee jatkoon kolmannelle karsintakierrokselle saaden seuraavaksi vastaansa liettualaisen mestarijoukkueen Suduvan.

Kuopiolaisilla on parhaillaan menossa tärkeä ja tiivistahtinen otteluviikko. Vastaan asettuvaa Slovan Bratislavaa on tutkittu hyvin tarkasti ja vastustajajoukkueen pelilliset ominaisuudet ovat valmennusjohdolla hyvin tiedossa. ”Slovan on hyvä joukkue ja kova vastustaja. Heillä on monia kokeneita pelaajia ja useita maajoukkuepelaajia”, päävalmentaja Arne Erlandsen arvioi torstaista vastustajaa.

Kuopiolaisten hyökkäävä tempofutis tuottaa paljon tilanteita ja hyvää tulosta kotimaan liigakentillä. Nyt joukkueen pelityyli on keskieurooppalaisen huippuryhmän testissä. KuPS-pelaajat pääsevät näyttämään omaa hyvää osaamistaan kovassa kansainvälisessä pelissä.

”Meidän on oltava korkeimmalla tasollamme”

”Me olemme tehneet saman taustatyön kuin aina ja kaikki mahdollinen tieto vastustajasta on hankittu. Mitään yllätyksiä ei siten ole tulossa. Slovan on korkealuokkainen laatujoukkue ja siksi myös meidän on oltava omalla korkeimmalla tasollamme. Kotona me haluamme olla vaikea vastustaja kaikille muille. Kansainvälisissä peleissä tempo on kovempi ja pelaajat parempia kuin Veikkausliigassa. Meidän on oltava torstaina parempia niin puolustuksellisesti kuin hyökkäyksellisesti, meidän pitää puolustaa paremmin ja tilanteista pitää tehdä maaleja”, päävalmentaja muistuttaa.

Slovan-ottelu pelataan UEFA:n määräysten mukaisesti suljettujen ovien takana ilman yleisöä. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta kuopiolaisseuran lähes satavuotisessa historiassa, jolloin kotiyleisöltä on poikkeuksellisesti pääsy estetty seuran viralliseen kilpailulliseen ottelutapahtumaan.