Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: FC Honka - Kuopion Palloseura 90 min 1-2 (0-1)

06.07.2019

Ville Saxman ja Ilmari Niskanen maalinteossa Tapiolan urheilupuistossa

Kuopion Palloseura jatkoi Veikkausliigakauttaan voitokkaissa tunnelmissa lauantaina Espoossa. Kova kotijoukkue FC Honka kukistui voitontahtoisten kuopiolaisten käsittelyssä maalein 1-2. Keskikenttäpelaajat Ville Saxman ja Ilmari Niskanen onnistuivat maalinteossa Tapiolan urheilupuiston nurmella ja väkevästi pelaava KuPS-joukkue kiipesi nyt Veikkausliigan sarjataulukon kärkipaikalle.

Saxman latasi kuopiolaiset 0-1-johtoon Saku Savolaisen syötöstä. Saxman viimeisteli tämän sarjakauden viidennen liigamaalinsa saavuttaen uuden oman kausiennätyksensä. Niskanen viimeisteli toisella puoliajalla 0-2 tehden tämän kauden ensimmäisen liigamaalinsa. KuPS pelasi Espoossa jälleen vahvaa peliä voittaen ansaitusti.

"Me olimme hyviä ja parempia kuin Honka. Me onnistuimme omassa pelisuunnitelmassamme hyvin ja pidimme Hongan poissa paikoilta täysin. Hyvä ja tasapainoinen koko joukkueen peliesitys", KuPS-valmentaja Jani Honkavaara iloitsi voittopelin jälkeen.

Saxmanin maalitilanne lähti liikkeelle Hongan maalipotkutilanteesta, jonka kotijoukkue menetti. "Me voitimme pallon, korkea prässi puri ja Saxman pääsi vasurilla vetämään. Niskanen teki upean maalin ja pelasi vahvan pelin. Ilmari leikkasi komeasti sisään ja laukoi pallon yläkulmaan", päävalmentaja kiitteli joukkueen ratkaisijoita.

"Hienosti pelaajat mukautuivat siihen mitä me kentällä teimme. Hattua on nostettava pelaajille isosti, kokonaisuudessaan tämä oli meiltä vahva joukkuepeli. Puolustuspelaaminen oli tänään isossa roolissa ja vastahyökkäyspelaaminen oli myös isossa roolissa tänään.Tyytyväinen pitää olla kokonaisuuteen", päävalmentaja iloitsi.