Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: FC Lahti - Kuopion Palloseura 90 min 1-0 (0-0)

25.06.2018

Keltamusta joutui pettymään lisäajan viimeisillä hetkillä

Lahdessa pelattu 17:nnen sarjakierroksen Veikkausliigaottelu ratkesi dramaattisella tavalla. Ottelu oli edennyt maalittomana aina lisäajalle saakka, kunnes kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku. KuPS-puolustaja Henri Toivomäki sai tilanteessa illan toisen varoituksensa joutuen poistumaan kentältä (90+2 min). FC Lahden hyökkääjä Santeri Hostikka vei pallon pilkulle ja laukoi rankkarista kotijoukkueen voittolukemiksi 1-0 (90+3 min).

Otso Virtanen onnistui jälleen rankkaritorjunnassa

KuPS-maalivahti Otso Virtanen onnistui torjumaan kotijoukkueen ensimmäisen rangaistuspotkun (58 min), Hostikan vedolle Otso ei enää mahtanut mitään. Virtanen palkittiin kuitenkin ottelun parhaana pelaajana kolmella IS-tähdellä.

FC Lahti tiedettiin jo etukäteen kovaksi vastustajaksi. Lahden stadionilta ei ole koskaan helppoa viedä sarjapisteitä, silti kuopiolaiset saivat omat mahdollisuutensa voittamiseen. "Meillä oli ensimmäisellä puolikkaalla riittävästi paikkoja: Rasmus Karjalaisen tolppalaukaus ja Joni Mäkelän ohiveto läheltä. Meillä oli ihan hyvä vaihe pelissä alussa", KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistutti.

Hyökkääminen hiipui toisella puoliajalla

Maanantai-ilta päättyi lopulta lahtelaisten iloisiin voitonjuhliin ja kuopiolaisten isoon pettymykseen. "Me pelattiin ihan hyvä ensimmäinen puoliaika ja vähän huonompi toinen puoliaika. Toisella puoliajalla ote katosi hyökkäyspelaamisessa jotenkin ja me jouduttiin puolustuskannalle. Siitä selvittiin, mutta todennäköisyydet aina kasvaa loppua kohden ja nyt se tuli lopussa rankkarin muodossa. FC Lahti muutti omaa pelaamistaan toiselle puolikkaalle ja me hyökättiin vähän huonosti", päävalmentaja totesi.