Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: Kuopion Palloseura - FC Honka 0-2 (0-1)

18.10.2020

KuPS ei onnistunut hyödyntämään omia tilaisuuksiaan

Tämän sarjakauden tiivis mestaruustaistelu sai sunnuntaina jälleen uuden dramaattisen käänteen. Suomen mestaruutta puolustava Kuopion Palloseura haki sunnuntai-illan kotiottelussaan voittoa ja kolmea pistettä kaikin mahdollisin voimin, mutta joutui tunnustamaan tehokkaamman vastustajajoukkueen paremmakseen. FC Honka teki omista tilanteistaan kaksi osumaa ja vei liigapisteet mukanaan Espooseen 20:nnen sarjakierroksen jännitysnäytelmästä.

Kaufman ja Savage onnistuivat maalinteossa

KuPS sai loistomahdollisuutensa heti ottelun alkuminuuteilla, kun kuopiolaiset purkivat Hongan kulmapotkutilanteen rynnäten nopeaan vastaiskuun. Tuulennopea laitahyökkääjä Usman Sale pääsi keskialueelta karkumatkalle ja laukoi pallon Hongan maalitolpan kautta ohi. Peli eteni pitkään tasaväkisissä merkeissä, kunnes Lucas Kaufman pääsi laukomaan hieman onnenkin avustuksella 0-1 (37 min). Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

KuPS jatkoi sinnikästä takaa-ajoaan koko toisen puoliajan aina viimeiseen lisäaikasekuntiin saakka. Sitkeä hyökkääminen ja voimakas painostaminen eivät tällä kertaa tuottaneet toivottua tulosta, sen sijaan Demba Savage pääsi lopussa viimeistelemään 0-2 (82 min) ja kuopiolaisten piti näin tyytyä toiseen peräkkäiseen tappioon. Taitava Honka-joukkue pelasi hyvän ottelun ja espoolaisten pukukopissa vietettiinkin raikuvia voitonjuhlia pelin jälkeen.

KuPS-valmentaja Arne Erlandsen kiitteli pelaajien taistelutahtoa ja harmitteli hyödyntämättä jääneitä mahdollisuuksia. "0-1-maalin jälkeen me tietenkin jahtasimme tasoitusta 1-1:een. Me emme onnistuneet siinä. Me haluamme tehdä maaleja jokaisessa ottelussa, tänään ei tehty ja hävisimme", valmentaja totesi.

"Pienet marginaalit olivat Hongan puolella"

"Paljon meidän pitää tehdä töitä tilanteiden ja maalien eteen. Honka pelasi kuten me odotimmekin. Me voitimme paljon palloja, mutta emme luoneet tarpeeksi tilanteita ns. isoihin maaleihin. Palloja tuli vastustajan boksiin paljon, mutta ne tulivat vähän myöhässä ja Honka ehti alas puolustamaan. Honka puolustaa omaa boksia hyvin. Honka on hyvä joukkue ja on ehkä paras joukkue Suomessa pelaamaan tuollaisella tyylillä", Erlandsen sanoi.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelukierrosta ja kuopiolaiset kohtaavat ensi torstaina liiganousija FC Hakan. "Pelaajat ovat tehneet kovasti töitä koko vuoden ja tekevät kovasti töitä jokaisessa ottelussa. Lisää liikkumista tarvittaisiin. Meillä oli tänään paljon puolitilanteita, pienet marginaalit olivat tänään Hongan puolella. Me prässäämme kovaa ja joskus vastustaja onnistuu pelaamaan sen ohi", valmentaja arvioi sunnuntain ottelun pelitapahtumia.