Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: Kuopion Palloseura - HJK 0-3 (0-1)

09.08.2020

Kuopion Palloseuralle kauden ensimmäinen liigatappio

Kuopion Palloseura ei onnistunut jatkamaan menestyksekästä menoaan sunnuntai-illan Veikkausliigakierroksella. Nimekäs Helsingin Jalkapalloklubi saapui Keskuskentän stadionille sisuuntuneella mielellä ja vei sarjapisteet mennessään yhdeksännen sarjakierroksen klassikko-ottelusta 0-3-lopputuloksella.

HJK oli sunnuntaina vahvempi ja terävämpi ansaiten hienon vierasvoittonsa. Klubi pääsi johtoasemaan jo seitsemännellä peliminuutilla, jolloin hyökkääjä Tim Väyrynen pääsi laukomaan 0-1 näyttävän syöttelykuvion päätteeksi. Vahvasti pelaavat kuopiolaiset joutuivat nyt tappioasemaan ja aloittivat sinnikkään takaa-ajon.

Loppuunmyyty katsomo sai nähdä vauhdikkaan ja viihdyttävän Veikkausliigapelin. Kuopiolaisilla oli ensimmäisellä puoliajalla muutamia mainioita paikkoja, joista Klubi selvisi. Hyökkääjä Riku Riski osui toisen puoliajan alussa ensin maalitolppaan (49 min), kunnes hyökkääjä Roope Riski veti kauniilla vasurilaukauksellaan 0-2 (53 min) ja Riku Riski pääsi heti perään iskemään lähietäisyydeltä 0-3 (56 min).

KuPS-joukkue pelasi jälleen hyvää jalkapalloa omalla kotikentällään, maalintekotilanteissa ei tällä kertaa löytynyt tarvittavaa terävyyttä ja odotettu sunnuntai-ilta päättyi siten isoon pettymykseen hienosti kannustaneen kotiyleisön edessä.

"Tämä oli hieman outo ja erikoinen peli. Me pelasimme tänään hyvin. 0-2-maalin jälkeen HJK kontrolloi peliä ja he iskivät vastahyökkäyksillä ollen niissä hyviä. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä. Toisella puoliajalla me olimme paljon pallossa, me myös menetettiin palloja ja annettiin siten vastustajalle tilaisuuksia vastaiskuihin, jota me emme halua tapahtuvan. He olivat niissä hyviä", KuPS-valmentaja Arne Erlandsen arvioi ottelun pelitapahtumia.

"Pelaajamme tekivät kentällä kovasti töitä ja me olemme tyytyväisiä siihen että he pyrkivät tekemään pelissä niitä asioita mitä me haluammekin. Meidän pitää saada jatkossa enemmän miehiä sisälle vastustajan boksiin. Ensimmäinen puoliaika oli hyvä ja mekin olisimme voineet tehdä maaleja. Ensimmäisen maalin jälkeen HJK sai pelin hallinnan, he olivat tehokkaita ja hallitsivat peliä toisella puoliajalla. Pallo oli paljon myös meillä ja me olimme myös hyviä pitkiä aikoja, mutta tulos ei tietenkään ole hyvä", päävalmentaja sanoi.