Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: Kuopion Palloseura - Ilves 90 min 2-0 (0-0)

27.09.2019

Ville Saxman ja Tuco räjäyttivät riemun kattoon osumillaan

Kuopion Palloseura otti perjantaina jälleen ison harppauksen kohti tämän kauden jalkapallomestaruutta. KuPS hankki jo seitsemännen peräkkäisen liigavoittonsa kukistamalla kovan kilpakumppaninsa Tampereen Ilveksen maalein 2-0. Keskikenttäpelaaja Ville Saxman ja hyökkääjä Tuco onnistuivat maalinteossa tämän sarjakauden ennätysyleisön edessä (4123) ja upea perjantai-ilta päättyi riehakkaissa kuopiolaistunnelmissa.

Voitokkaasti etenevä KuPS pelasi jo kahdeksannen peräkkäisen tappiottoman liigaottelunsa ja maalivahti Otso Virtanen torjui jo tämän liigakauden yhdeksännen nollapelinsä. KuPS oli jälleen vastustajaansa parempi voittaen ansaitusti ja perjantai-ilta huipentui riehakkaisiin voitonjuhliin innokkaan kotiyleisön edessä.

Saxman viimeisteli tämän kauden kuudennen liigamaalinsa puolustaja Luis Carlos Murillon keskityspallosta. "Menin takatolpalle sinne, missä hyökkääjä Ats Purje yleensä on. Pallo tuli kaiken läpi ja onnistuin laittamaan sen sisään", Saxman kuvaili osumaansa.

"Peli kerrallaan me menemme eteenpäin. Ilves oli aika hyvä. Meidän prässi ei toiminut ensimmäisellä puoliajalla, hyvin me kuitenkin puolustamme alhaalta ja se toimi. Siihen voi aina luottaa. Toiselle puoliajalle me tulimme tuoreemmilla jaloilla, meillä oli hyvä liike ja saimme maalin. Sen jälkeen me vähän passivoiduttiin, lopussa oli pitkiä minuutteja. Puolustus hoiti loput", Saxman iloitsi.Päävalmentaja Jani Honkavaara on tyytyväinen voittokulun jatkumiseen. "Me ollaan tällä hetkellä hyviä. Ilves löysi tilat ensimmäisellä puoliajalla, mutta eivät silti luoneet juuri mitään. Toiselle puoliajalle me tulimme hyvällä sykkeellä, ote saatiin ja maali tehtiin. Ilves muuttui suoraviivaisemmaksi ja loppu meni puolustustaisteluksi. Siitä on pitkä aika, kun meitä vastaan on tehty maali. Tosi tyytyväinen olen", päävalmentaja iloitsi.

"Puolustuslinjan muutokset eivät haitanneet meitä. Hyvä taistelupeli. Pelejä on vielä jäljellä, mitään ei ole vielä voitettu. Seuraava vastustaja Honka on äärimmäisen hyvä joukkue isolla kentällä, se on meidän seuraava haaste. Siihen meidät pitää olla valmiina. Yleisö oli todella hieno, tämä kaupunki ansaitsee tällaisen jalkapallokulttuurin kuin tänään nähtiin", päävalmentaja kiitteli kotiyleisön luomaa mahtavaa ottelutunnelmaa.