Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: Kuopion Palloseura - Ilves 90 min 3-1 (2-1)

12.06.2018

KuPS onnistui viimeinkin voittamaan Ilveksen Veikkausliigassa

Kuopion Palloseura onnistui vihdoinkin voittamaan Veikkausliigaottelussa Tampereen Ilveksen. Savon Sanomat Areenalla pelattu 14:nnen sarjakierroksen ottelu päättyi keltamustan riemukkaisiin voitonjuhliin 3-1-loppunumeroin. Keskikenttäpelaaja Ville Saxman viimeisteli ottelussa kaksi maalia ja laitahyökkääjä Ilmari Niskanen laukoi komean 3-1-osuman hienon kotivoiton sinetiksi.

Ilmari Niskanen: ”Ei ollut helppo peli”

Tiistainen kotiottelu oli monella tapaa hyvin värikäs ja erikoinen. Ilveksen pelaajille nostettiin ottelussa kaksi punaista korttia ja kuopiolaiset pääsivät pelaamaan peräti tunnin ajan kahden pelaajan ylivoimalla. Kaivattua kotivoittoa ei kuitenkaan onnistuttu saavuttamaan helpolla.

”Tämä on meille älyttömän tärkeä voitto kahden pettymyksen jälkeen ja tästä meidän on erittäin hyvä jatkaa. Tämä ei ollut helppo peli. Ilves tuli tasoihin ja tauolla kopissa korostettiin, ettei peli ollut vielä ohi. Ilves loi tilanteita kahden pelaajan alivoimallakin. Pääasiassa olen tyytyväinen siihen, miten me pelattiin kahden ylivoimalla”, laitahyökkääjä Ilmari Niskanen totesi.

”Keskitykset alkavat napsua sinne minne pitääkin”

Niskanen antoi heti alussa loistokeskityksen maalin edustalle keskikenttäpelaaja Ville Saxmanille, joka puski kuopiolaiset tyylikkäästi 1-0-johtoon. Niskanen oli hyvässä vauhdissa koko illan ja juhli hienoa 3-1-maaliaan tutuntyylisellä antaumuksella.

”Aika nappipallo se oli Saxmanin maaliin. Niitä on harjoiteltu nuorena paljon ja nyt keskitykset alkavat napsua sinne minne pitääkin. Maalitilanteessa Petteri Pennanen keskitti laidasta ja pallo meni läpi ensin Urho Nissilän puikoista ja sitten Tuomas Rannankarin puikoista ja pistin pallon verkkoon”, maalintekijä kuvailee 3-1-osumaansa.

Päävalmentaja Jani Honkavaara kiitteli tuulennopean laitahyökkääjän väkivahvaa pelaamista. ”Ilmari antoi maailmanluokan keskityksen Saxmanin maaliin. Ilmari on pelannut hyvän kauden, hän elää onnistumisista ja riehakkaat tuuletukset suo hänelle mielellään. Vauhtia on vaikka muille jakaa ja hän teki hyvän suorituksen tässä pelissä”, päävalmentaja kiitteli.

”Olen tosi tyytyväinen ja iloinen joukkueen puolesta”

”Oli kyllä erikoinen peli. Ei kukaan olisi osannut odottaa tuollaista. Me pelattiin aktiivista peliä ja Ilves joutui ottamaan punaiset kortit. On aika hankalaa pelata ylivoimaa: peli tahtoo mennä puskemiseksi ja hyökkääminen on joko liian nopeaa tai liian hidasta. Paikka paikoin me liikuteltiin hyvin Ilvestä puolelta toiselle ja puolustaja Murillolle tuli paljon paikkoja. Olen tosi tyytyväinen ja iloinen joukkueen puolesta”, Honkavaara iloitsi voitto-ottelun jälkeen.

”Alusta lähtien näki, että Ilves on hankala vastustaja joka ottaa vauhdin pois pelistä ja paineistaa ylös. Sitä se oli alusta loppuun. Ilves on vaarallinen joukkue, hyvin me selvittiin. Harmittava maali päästettiin, näitä tulee. Tauolla me käytiin Ilveksen muotoa läpi. Toisella puoliajalla pelissä oli hyvä balanssi ja se toimi hyvin kahden ylivoimalla. Neljän alakerta siellä on aina vastassa ja se pitää ohittaa ylivoimallakin, hyvin se aukesi”, Honkavaara totesi.