Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: Kuopion Palloseura - Rovaniemen Palloseura 90 min 2-2 (0-1)

03.04.2019

Sarjakauden avausottelu päättyi dramaattiseen pistejakoon

Kuopion Palloseuran odotettu Veikkausliigakausi 2019 alkoi yhden sarjapisteen arvoisesti. Viime vuoden pronssimitalijoukkue KuPS ja viime kauden hopeajoukkue RoPS kohtasivat värikkäässä avauskierroksen ottelussa, joka päättyi dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen 2-2-tasapeliin. RoPS-hyökkääjä Sampo Ala puski lisäajan lopussa rovaniemeläisten tasoitusosuman ja keskiviikkoillan kotiottelu päättyi pistejakoon.

Pennanen ja Rangel laukoivat upeat osumat

KuPS oli ottelussa pitkään 0-1-tappioasemassa, kunnes kapteeni Petteri Pennanen laukoi upealla kierteisellä vedollaan 1-1. Hyökkääjä Lucas Rangel onnistui myös viimeistelemään upean osuman, jolla KuPS siirtyi lopussa 2-1-johtoasemaan. Tulossa ollut kotivoitto valui käsistä lisäajan viimeisillä hetkillä ja kuopiolaisten ilta päättyi siten isoon pettymykseen.

”Se viimeinen vapari tuli aika mielenkiintoisesta tilanteesta. Niitä sattuu pelissä, meillä on isoja ongelmia vapareiden ja kulmien puolustamisessa. RoPS:lla oli vain yksi maalitilanne kahden erikoistilanteensa lisäksi. Paljon meillä on hommia tehtävänä, muuten peli on hyvällä mallilla. Tuollaisia maaleja ei saa päästää”, Pennanen muistutti.

”Toisella puoliajalla peli syttyi ihan päinvastoin”

”Ensimmäinen puoliaika meni aika odotetusti, ihmeitä ei tapahtunut ja maali tuli erikoistilanteesta. Se oli enemmän ensimmäisen ottelun pelailua. Toisella puoliajalla peli syttyi ihan päinvastoin ja me päästiin paljon hyökkäämään. Tommi Jyryn pelaamista oli mukava katsoa: jalat ja pää käy. Hän on hyvä poika, josta on varmasti meille paljon iloa jatkossa. Vahva vaihtopenkki on meidän voimavaramme ja sieltä pitäisi saada vaihdoilla paljon energiaa kentälle”, Pennanen muistutti.

Päävalmentaja Jani Honkavaara pettyi ottelun dramaattiseen loppuratkaisuun ja lopputulokseen. ”Meidän olisi pitänyt voittaa tämä peli ja sen takia harmittaa. Peli lähti ihan OK käyntiin, ensimmäisen puoliajan peli oli aika mitäänsanomatonta molemmilta joukkueilta. Toisella puoliajalla tapahtui paljon enemmän. Me olimme aktiivisempia ja RoPS alkoi väsyä. Tosi tyytyväinen olen toisen puoliajan isoon tasonnostoon, pojat tekivät hyvin töitä”, päävalmentaja totesi.

”Olen tyytyväinen hyvään paineeseen ja hienoihin maaleihin”

”Toisella puoliajalla me reagoimme RoPS:n muotoon paremmin ja saimme ylivoimia laidoille. Me saimme RoPS:n pelinrakentelun umpeen ja meidän piti olla aggressiivisempia maalin edessä. Olen tyytyväinen hyvään paineeseen ja hienoihin maaleihin mitä me teimme. Puolustuksessa meillä on isoja ongelmia, erikoistilanteiden puolustaminen on liian staattista ja liian pehmeätä. Erikoistilanteiden puolustamista meidän pitää ehdottomasti parantaa”, päävalmentaja korosti.

"Toisella puoliajalla me teimme tempolisäyksen. Me tulimme laidoilta ylös ja tilaa alkoi tulla. Luis Carlos Murillo toi energiaa peliin. Toisella puoliajalla tuli pakkinousuja riittämiin, RoPS kuitenkin puolusti hyvin ja vaikeata oli puskea keskeltä läpi. Läpijuoksut puuttuivat ensimmäisellä puoliajalla täysin", Honkavaara totesi.