Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: Kuopion Palloseura - Seinäjoen Jalkapallokerho 90 min 0-1 (0-1)

02.06.2019


Kuopion Palloseura ei onnistunut saavuttamaan sunnuntaina toista peräkkäistä kotivoittoaan. Savon Sanomat Areenalla pelattu yhdennentoista sarjakierroksen Veikkausliigaottelu päättyi Seinäjoen Jalkapallokerhon riehakkaisiin voitonjuhliin 0-1-lopputuloksella. Hyökkääjä Denys Oliinykin puskumaali (39 min) jäi ottelun ainoaksi onnistumiseksi ja kuopiolaisten sunnuntai-ilta päättyi siten pettyneissä tunnelmissa.

Kuopiolaiset kärsivät heti alussa ison menetyksen, kun keskikenttätähti Reuben Ayarna joutui jättämään kentän vain kuuden minuutin pelaamisen jälkeen. Kotijoukkueella oli ottelun aikana omat paikkansa ja pallo kävi kahdesti SJK-maalin ylärimassakin, onneakaan ei ollut nyt mukana.

”Ensimmäisellä puoliajalla SJK piti ehkä paremmin palloa. Me olimme vähän vaisuja. Toisella puoliajalla me saimme painetta, maalia ei vaan saatu”, keskikenttäpelaaja Ville Saxman totesi pettyneenä.

Kova tuuli vaikutti pelaamiseen ja SJK pääsi hyötymään siitä ensimmäisellä puoliajalla. ”Vastatuuleen me rätkittiin pitkää palloa, vastustajan topparit puskivat ne pois. Vähän vaisuksi jäi peli, me ei saatu palloja keskialueelle kovin hyvin. Prässi ajoittain onnistui, ajoittain ei. Muutama hyvä pallonriisto me siinä saatiin, paikkoja oli ja tasuri me olisi tänään ansaittu. Toinen peräkkäinen hyvä peli ei nyt toteutunut, meillä taso vaihtelee liikaa sekä pelien aikana että pelien välillä”, Saxman sanoi.

Päävalmentaja Jani Honkavaara harmitteli myös vaisuksi jäänyttä yleisilmettä. ”Ei mennyt suunnitellusti. Ayarna on meille tärkeä pelaaja ja hän putosi pois heti alussa. Kaksinkamppailuvoima katosi keskeltä. SJK aloitti terävästi, me juutuimme samalle puolelle. Puolenvaihtoja olisi tarvittu enemmän. En ole tyytyväinen, tasuri olisi ehkä voitu tänään saada. Paikoista olisi pitänyt tehdä maali. On tosi iso pettymys, ettemme pystyneet parempaan”, valmentaja totesi.

”Ensimmäisellä puoliajalla me hävisimme kaksinkamppailuja ja irtopalloja. Vähän vaisuja olimme, eikä oikeaa fiilistä nyt saatu. Jos me ryhdymme pelaamaan tällaista safetya, sillä me emme tavoittele kärkisijoja. Meidän pitää pelata rohkeammin eteenpäin, pelata palloa väleihin ja tehdä enemmän puolenvaihtoja. Sarjatauon aikana me harjoittelemme normaalisti ja valmistaudumme Vaasa-peliä kohti”, päävalmentaja sanoi.