Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: Kuopion Palloseura - Tampereen Ilves 90 min 1-0 (0-0)

24.05.2019

Keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna laukoi kuopiolaisten voittomaalin

Kuopion Palloseura jatkaa Veikkausliigakauttaan voitokkaissa tunnelmissa. Sitkeä vastustaja Tampereen Ilves kukistui Savon Sanomat Areenalla pelatussa kymmenennen sarjakierroksen liigaottelussa 1-0. Keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna pääsi laukomaan ratkaisevan voittomaalin ja kotiyleisö pääsi juhlimaan hienoa kotivoittoa. Ilves kärsi tämän vuoden ensimmäisen tappionsa ja 21:n ottelun mittaiseksi venynyt tappioton putki katkesi.

Kalle Taimi: ”Voitto tuli hyvään paikkaan”

Puolustaja Kalle Taimi on ottanut oman paikkansa kuopiolaisjoukkueen pelaavasta kokoonpanosta. Taimi lukeutui perjantainakin joukkueen parhaimmistoon ja hieno voitto maistui hyvältä. ”Oli kova matsi. Ilves laittoi kaiken peliin. Me tiesimme etukäteen, ettei tästä tule helppoa matsia. Jätkien kanssa sovittiin ennen peliä, että kaikki laitetaan likoon ja otetaan kolme pistettä vaikka väkisin. Siihen on syytä olla tyytyväisiä”, Taimi iloitsi.

Puolustaja on kotiutunut hyvin uuteen joukkueeseen ja uuteen kaupunkiin. ”Hyvin täällä on otettu vastaan. Koko ajan oma peli paranee, onneksi aikaa on ja kautta on paljon jäljellä. Kaikkia osa-alueita haluan parantaa omassa pelissäni ja haluan saada tehoja myös hyökkäyssuuntaan”, puolustaja totesi.

”Me olimme tänään aktiivisia ja pelirohkeita. Ensimmäisellä puoliajalla me painettiin hyvin päälle ja saatiin joitakin tilanteenpoikasia. Nollapeli on aina hieno asia ja siitä Otsolle hattu päästä, hieno homma. Voitto tuli hyvään paikkaan, kotona me ei voida menettää pisteitä jos me haluamme taistella kirkkaimmista mitaleista”, puolustaja muistutti.

Jani Honkavaara: ”Me olimme hyviä ja ansaitsimme voittaa”

Päävalmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen KuPS-joukkueen aktiiviseen ja innokkaaseen ilmeeseen. ”Me olimme hyviä ja ansaitsimme voittaa. Ensimmäinen puoliaika oli hyvä, me emme kuitenkaan hallinneet maalipaikkoja. Toisella puoliajalla linjojen väliin tuli enemmän tilaa, kun Ilves prässäsi ylempää. Nätisti me pelasimme ja tukimme Ilveksen pelin”, valmentaja totesi.

”Olen erittäin tyytyväinen puolustuspeliin. Hyvä kokonaisuus, johon voi olla tyytyväinen. Puolustuspelaaminen parani ja topparipari Babacar Diallo-Vinko Soldo toimi hyvin. Pelaaminen oli tasapainoista. Me olemme harjoitelleet paljon puolustuspelaamista, nyt me saimme hyvän kokonaisuuden jonka päälle on hyvä rakentaa”, valmentaja muistutti.

”Tyytyväinen olen siihen, että maltti riittää, eikä lähdetä aina puskemaan eteenpäin vaan kierrätetään palloa tarvittaessa alakautta. Ilves puolustaa tosi hyvin pallokaistaa, hyvä määrä paikkoja me silti saatiin mihin on pakko olla tyytyväinen”, Honkavaara iloitsi.