Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: Kuopion Palloseura - Turun Palloseura 90 min 2-1 (0-1)

21.10.2018

KuPS-kapteeni Petteri Pennanen johdatti joukkueen upeaan voittoon

Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran mitalijahti jatkuu tiiviinä aina sarjakauden viimeiseen peliin saakka. Kuopiolaisten mitalisauma säilyi hyvänä sunnuntaisen kotivoiton ansiosta: tiukasti taistellut Turun Palloseura taipui Savon Sanomat Areenalla maalein 2-1 ja menestyksennälkäinen KuPS-joukkue säilytti edelleen sarjataulukon kolmannen sijansa, kun sarjakautta on jäljellä enää yksi ottelukierros. KuPS ja Honka ratkaisevat viimeisellä sarjakierroksella pronssimitalin kohtalon.

Pennasen tämän kauden 12:s Veikkausliigamaali

KuPS tarvitsi sunnuntaisesta kotiottelustaan voittoa. TPS pääsi kuitenkin ensin johtoasemaan Elias Ahteen onnistuttua maalinteossa. KuPS-kapteeni Petteri Pennanen viimeisteli rangaistuspotkusta 1-1 ja illan 2-1-voitto-osuma merkittiin tilastoihin turkulaisten omaksi maaliksi. Rankkarimaali on Pennasen tämän kauden 12:s Veikkausliigamaali.”Me vähän keskusteltiin pelaajien kanssa siinä. Penkiltäkin taisi tulla jotain ohjeita, hyvä että päädyttiin siihen että minä vedän sen rankkarin”, Pennanen totesi. ”Ei ollut helppo peli todellakaan. Tässä näkyi oikeastaan koko kauden kuva: me teimme tämän vaikeaksi itsellemme, onneksi käännettiin. Alku oli meiltä hyvä ja meillä oli pari-kolme todella hyvää paikkaa. Itse ei tehty maalia, sai TPS painetta aikaiseksi ja teki maalin. TPS on parempi joukkue kuin sarja osoittaa, pääasia on että voitettiin”, Pennanen muistutti.

”Tappioasemassa me päätettiin laittaa kaikki likoon”

Lopussa tullut 2-1-voittomaali räjäytti riemun kattoon ja kotiyleisö pääsi juhlimaan hienoa voittoa tämän kauden viimeisessä kotiottelussa.

”2-1-maali tuli kovasta kierrepallosta. Tuuria tarvitaan että tuollainen menee sisään. Nyt pomppi meidän kannalta hyvin ja Tepsin kannalta huonosti. Tarkkaan me olimme käyneet TPS:n pelaamista läpi. Ehkä meillä tapahtui vähän passivoitumista, painetta tuli ja huonoja juttuja peräjälkeen johti siihen että TPS teki 0-1”, Pennanen totesi.

”Koko viikko me odotettiin tätä peliä. Jokaisella pelaajalla on älyttömän iso halu pelata ja tappioasemassa me päätettiin, että nyt laitetaan kaikki likoon mitä kropasta löytyy ja toivotaan, että se riittää. Onneksi riitti tänään ja hyvä näin. Hullu loppu on kaudelle tulossa. Toinen pettyy lauantaina ja toinen on iloinen. Oma peli me hoidetaan, muuta me ei mietitä”, Pennanen totesi.Honkavaara: ”Joukkue kokosi itsensä ja hoiti homman kotiin”

KuPS-joukkueen syysvire jatkuu edelleen erittäin vahvana. Joukkue osoitti jälleen kerran vahvaa luonnetta nousemalla tappioasemasta arvokkaaseen voittoon vaativassa ottelussa.

”Peli ei ollut helppo. Loistoalku saatiin ja muutamia läpiajoja oli. Moni asia toimi hyvin. Paikkoja meillä oli, TPS otti otetta. Tauolla me koottiin rivejä ja pallon ylöstuonti toimi hyvin toisella puoliajalla. Oli pientä hermostuneisuutta, kun pelissä on noin isot panokset niin sen ymmärtää. Joukkue kokosi itsensä ja hoiti homman kotiin. Siihen on syytä olla tyytyväisiä”, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara iloitsi voittopelin jälkeen.

Kuopiolaisten sarjakausi päättyy viikon kuluttua Ahvenanmaalla ja viimeisessä ottelussa on panoksena pronssimitali ja paikka eurokentille kesäksi 2019.

”Meillä on hyvä formu ja itseluottamus päällä. Jokainen pelaaja tietää, että parantaa pitää jotta saadaan saarelta hyvä lopputulos. Meillä on hyvä keskikenttätilanne ja selkeä sapluuna. Näillä mennään. Iso kiitos kaikille kuopiolaisille, on ollut nautinnollista pelata nämä kaksi viimeisintä peliä ison kotiyleisön edessä. Kuopio on hieno futiskaupunki ja mitali me yritetään hoitaa ensi viikonloppuna”, päävalmentaja sanoi.