Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: RoPS - Kuopion Palloseura 0-2 (0-2)

20.09.2020

Bismark Boateng ja Saku Savolainen ratkaisivat Rovaniemellä

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu voitokkaissa tunnelmissa. Rovaniemellä pelattu 15:nnen sarjakierroksen vierasottelu päättyi kuopiolaisten voitonjuhliin 0-2-lopputuloksella. Keskikenttäpelaaja Bismark Boateng ja puolustaja Saku Savolainen onnistuivat maalinteossa ensimmäisen puoliajan aikana ja osumat riittivät hienoon voittoon, joka on joukkueelle jo kuudes peräkkäinen liigavoitto.

Boateng yllätti kotijoukkueen maalivahdin komealla ja tarkalla kaukolaukauksellaan, joka upposi helponnäköisesti verkon perukoille (33 min). Pallotaituri teki tämän kauden toisen liigamaalinsa Jiri Nissisen syötöstä. Savolainen puski kulmapotkutilanteesta 0-2 (40 min): puolustaja Igors Tarasovs puski jatkopallon RoPS-maalin edustalle ja Savolainen pääsi läheltä tekemään tämän kauden ensimmäisen liigamaalinsa. Sitkeästi taistellut RoPS ei pystynyt toisella puoliajalla kyseenalaistamaan kuopiolaisten vierasvoittoa ja maalivahti Otso Virtanen torjui helposti tämän liigakauden kuudennen nollapelinsä.

Erlandsen: "Ammattimainen esitys meiltä"

Päävalmentajaansa vaihtanut RoPS tuli kentälle hyvällä innolla hankkimaan tämän kauden ensimmäistä liigavoittoaan. Kuopiolaiset olivat kuitenkin kaikessa tekemisessä askeleen verran isäntiä edellä ja voitto matkasi jälleen ansaitusti Kuopioon. "Tämä oli meiltä ammattimainen esitys. RoPS aloitti ottelun odotusten mukaisesti innokkaasti ja meillä oli vaikeata alusta asti. Veikkausliigassa jokainen ottelu on aina vaikea. Tämä oli meiltä hyvä, keskitasoinen ja tasapainoinen vierasottelu, jossa me olisimme voineet tehdä enemmänkin kuin kaksi maalia", KuPS-valmentaja Arne Erlandsen totesi voittopelin jälkeen.

Kuusi peräkkäistä voittoa hankkinut KuPS on noussut liigan kuntopuntarissa ylivoimaiseen johtoasemaan. Kova otteluviikko on takana ja uusi samanlainen alkaa, sillä ensi torstaina on edessä jo seuraava europeli. "Pelaamista koetetaan kehittää paremmaksi koko ajan ja vaikka ollaan 0-2-johdossa, niin maaleja yritetään tehdä vielä lisää. Nyt me pyrimme palautumaan niin hyvin kuin mahdollista ja aloitamme valmistautumisen Suduva-peliin. Tällainen otteluviikko on normaali ammattilaisjoukkueelle Euroopassa. Me emme niinkään mieti sitä mitä me olemme tähän mennessä saavuttaneet, vaan tärkeätä on ottaa oppia kaikesta siitä mitä teet. Jokainen ottelu on opetustapahtuma silloin, kun halutaan kehittää pelaajia ja parantaa joukkueen pelaamista", päävalmentaja muistuttaa.