Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: SJK - Kuopion Palloseura 90 min 1-3 (1-1)

03.05.2018

Rasmus Karjalainen (2) ja Urho Nissilä maalinteossa Seinäjoella

Kuopion Palloseuran vauhdikas Veikkausliigakausi jatkui torstai-iltana Seinäjoella voitokkaissa tunnelmissa. Kova kotijoukkue SJK kukistettiin komealla tavalla maalein 1-3. Kuopiolaiset hankkivat tänään liigahistorian ensimmäisen Veikkausliigavoittonsa Seinäjoelta jatkaen edelleen liigataulukossa kolmannella sijalla. Kovakuntoinen KuPS-joukkue pelasi nyt jo neljännen peräkkäisen tappiottoman Veikkausliigaottelunsa.

Väkevä nousu tappioasemasta voittoon

SJK pääsi alussa johtoasemaan hyökkääjä Vahid Hambon onnistuttua maalinteossa (18 min). Kuopiolaiset tulivat tasoihin puolen tunnin kohdalla hyökkääjä Rasmus Karjalaisen viimeisteltyä 1-1 (31 min). Karjalainen viimeisteli toisella puoliajalla 1-2 (63 min) ja keskikenttäpelaaja Urho Nissilä pääsi iskemään loppuluvuiksi 1-3 (90+4 min). Nissilä viimeisteli Seinäjoella tämän kauden ensimmäisen liigaosumansa, Karjalainen viimeisteli kauden toisen ja kolmannen liigamaalinsa.

”Taktisesti kypsä ja kurinalainen esitys”

Kuopiolaiset saavuttivat hienon vierasvoittonsa taktisesti kypsällä ja kurinalaisella peliesityksellä. Alussa jäätiin jälleen yhden maalin tappioasemaan ja sisukas joukkue osoitti jälleen kerran oman henkisen kovuutensa nousemalla takaa ansaittuun voittoon.

”Hyvä peli meiltä. Tuoreet miehet Urho Nissilä, Rasmus Karjalainen ja Mikko Pitkänen suorittivat hyvin ja Upi ja Rasse myös ratkaisivat pelin. Mikko onnistui tosi hyvin pelaten varmasti ja taktiikkaan sitoutuneesti. Vahva esitys häneltä ja oli hienoa saada nyt uusi avauksen liigapelaaja mukaan. Otteluruuhkassa jokaista tarvitaan”, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara iloitsi voitokkaan pelin jälkeen.


”Neljässä viime pelissä vahvaa suorittamista”

Kuopiolaiset pelasivat Seinäjoella jo neljännen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa jatkaen liigataulukossa edelleen kolmantena. Valmentaja uskoo joukkueen pelivireen jatkuvan vahvana, vaikka tiukka ottelutahti alkaakin jo tuntua joidenkin pelaajien jaloissa.

”Tuntui siltä, että me olimme tänään pelin päällä enemmän ja teimme parempia ratkaisuja kuin vastustaja koko pelin ajan. Se oli iso tekijä. Uskon vireen riittävän maanantainakin, nyt tulee vähän breikkiäkin. Me olemme ihan hyvässä aikataulussa ja neljässä edellisessä pelissä on nähty vahvaa suorittamista. Me olemme henkisesti vahvoja ja me jaksettiin painaa ja pelattiin hyvin. Kyllä tyytyväinen voi olla”, valmentaja totesi.


IS-tähdet: Rasmus Karjalainen 3, Urho Nissilä 2

KuPS: Miika Töyräs, Luis Carlos Murillo, Mikko Pitkänen, Lum Rexhepi, Hamed Coulibaly, Ville Saxman, Abdalla El Said (57 min Saku Savolainen), Petteri Pennanen, Urho Nissilä, Ilmari Niskanen, Rasmus Karjalainen (69 min Ats Purje)