Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliiga: Vaasan Palloseura - Kuopion Palloseura 90 min 1-2 (0-2)

17.06.2019

Lucas Rangel ja Ville Saxman maalinteossa Vaasassa

Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkui maanantai-iltana voitokkaissa tunnelmissa. Vaasan Palloseura kukistui 12:nnen sarjakierroksen Veikkausliigaottelussa maalein 1-2. Kokoonpanoon palannut hyökkääjä Lucas Rangel viimeisteli puolen tunnin kohdalla kuopiolaisten 0-1-johtomaalin (32 min). Keskikenttäpelaaja Ville Saxman iski taukonumeroiksi 0-2 juuri ennen taukovihellystä (44 min). Rangel viimeisteli tämän kauden neljännen ja Saxman viimeisteli kolmannen liigamaalinsa.

Vaasa kavensi hyökkääjä Steven Morrisseyn onnistuttua rangaistuspotkussaan (51 min). Kuopiolaiset pitivät johtoaseman hallussaan loppuvihellykseen saakka ja voitokas joukkue nousi erittäin tasaisessa sarjataulukossa kolmannelle sijalle.

”Hieno voitto. VPS aloitti pelin terävästi, mekin pääsimme hyvin peliin mukaan. Me teimme hienot maalit ja paikkoja oli muitakin. Toisen puoliajan alussa meillä oli sauma ratkaista peli, teimme virheen ja Vaasa pääsi peliin mukaan. Me puolustimme tiiviisti ja hoidimme homman. Se riitti tänään”, päävalmentaja Jani Honkavaara iloitsi voittopelin jälkeen.

Vaasa ei ole koskaan helppo paikka pelata ja ahdinkoon ajautunut kotijoukkue tarjosi nytkin tiukan vastuksen. ”Sarjatauon jälkeen tärkeintä oli päästä heti voiton makuun. Ensimmäinen puoliaika oli vieraissa ihan hyvä. Vaasan neljän alakerta vähän yllätti meitä, sillä me odotimme kolmen alakertaa. Peli alkoi vähitellen kulkea ja paikkoja alkoi tulla. Kolme pistettä oli tärkeintä tänään. Voitto oli kokonaisuus huomioiden ansaittu, me olimme tämän verran vastustajaa parempia. Aina on syytä olla tyytyväinen voittoon”, valmentaja muistutti.

Rangelin ja keskikenttäpelaaja Issa Thiawin paluu pelaavaan kokoonpanoon on iso asia jatkon kannalta. ”Meillä on nyt parempi tilanne pelaajien suhteen. Lucas ja Issa tulivat nyt takaisin. Tabi Manga pelasi hyvän ja vahvan pelin topparina ja pelikiellossa olleen Babacar Diallon poissaolo paikattiin. Tilanne paranee koko ajan”, valmentaja totesi.