Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Veikkausliigaan jälleen kova paluumuuttaja

10.07.2017

Petteri Pennanen palaa Veikkausliigaan ja Kuopion Palloseuran riveihin

Keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen liittyy jälleen kasvattajaseuransa Kuopion Palloseuran riveihin. KuPS ja Pennanen ovat allekirjoittaneet tänään 1,5-vuotisen pelaajasopimuksen, joka ulottuu sarjakauden 2018 loppuun saakka.

”On todella mahtavat fiilikset tulla takaisin KuPS:iin ja päästä taistelemaan pisteistä täällä Kuopiossa. On tosi upeata olla takaisin kotona”, Kuopion Palloseuran kasvatti Petteri Pennanen iloitsee.26-vuotias Pennanen siirtyy KuPS-paitaan Puolan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Miedz Legnicasta. Keskikenttäpelaajalla olisi ollut vielä vuosi sopimusta jäljellä Puolassa, mutta joukkueen epävakaan tilanteen ja Kuopion Palloseuran kiinnostuksen takia mies päätti palata kasvattajaseuransa riveihin.

Urho Nissilän loukkaantumisen myötä meille tuli tarve löytää kymppipaikan pelaaja. Ykkösvaihtoehto meille oli koko ajan seuran oma kasvatti ja viime vuoden kapteeni Petteri Pennanen. Selvitimme heti hänen tilanteensa Puolassa ja oli erityisen hienoa, että hän oli motivoitunut tulemaan takaisin kotiin”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Pennanen on edustanut Veikkausliigassa aikaisemmin Kuopion Palloseuran lisäksi niin Turun Palloseuraa kuin Rovaniemen Palloseuraa. Ulkomailta mieheltä löytyy kokemusta niin Puolasta kuin Hollannin pääsarjasta Twenten organisaatiosta. Viime kaudella mies teki KuPS-paidassa 32 ottelussa peräti 7 maalia.

”Pete vahvistaa jo ennestään vahvaa keskikenttäämme ja hän tuo siihen sekä kokemusta että laajuutta. Peten syöttötaito, laukaisuvoima ja erikoistilanneosaaminen tuovat meille lisää monipuolisuutta hyökkäyspelaamiseemme”, Honkavaara jatkaa

Pennasen pelilupa-asiat ovat parhaillaan käynnissä ja tarkoituksena on että hän pelaisi kuopiolaisten riveissä jo HIFK-KuPS-ottelussa maanantaina 17.7. Hän liittyy heti tällä viikolla KuPS-joukkueen harjoitusvahvuuteen tuttuun ympäristöön.

”Joukkue on tuttu ja mukana on paljon tuttuja pelaajia. Ei ole ongelmia päästä joukkueeseen sisään. Minulla on hyvät ennakkotiedot siitä miten meidän on tarkoitus pelata. Eurokentille me haluamme ja haluan antaa täyden oman panokseni yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. On upeaa palata fanien eteen, pari viime kautta olivat ikimuistoisia ja teidän tukeanne me tarvitsemme yhteisen unelman eteen”, Pennanen toteaa.