Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Ville Saxman on valittu Veikkausliigan syyskuun kuukauden pelaajaksi

03.10.2019

Jani Honkavaara valittiin jälleen Veikkausliigan kuukauden valmentajaksi

Veikkausliigan syyskuun tähdistöjoukkue on valittu ja julkistettu. Kuopion Palloseurasta valittiin peräti kuusi edustajaa kuukauden joukkueeseen. Keskikenttäpelaaja Ville Saxman valittiin kuukauden pelaajaksi erinomaisten peliesitystensä ansiosta. Saxman pelaa kolmatta sarjakauttaan kuopiolaisjoukkueessa ja on yltänyt tällä kaudella uuteen omaan henkilokohtaiseen maaliennätykseen: hän viimeisteli Ilves-ottelussa kauden kuudennen liigamaalinsa. Edellinen kausiennätys oli neljä maalia. Ville toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Offsetpaino L.Tuovinen Ky:n kummipelaajana.

Päävalmentaja Jani Honkavaara valittiin toista kertaa peräkkäin kuukauden valmentajaksi. Honkavaara valittiin parhaimmaksi jo elokuussa. Kuopion Palloseura on voittanut seitsemän edellistä liigaotteluaan nousten neljän pisteen suuruiseen sarjajohtoon. Saxman ja Honkavaara palkitaan sunnuntaisen FC Honka-kotiottelun pelaajaesittelyjen yhteydessä.

Kuopion Palloseuran huippumaalivahti Otso Virtanen, laatupuolustajat Tabi Manga ja Luis Carlos Murillo sekä tehohyökkääjä Ilmari Niskanen valittiin myös kuukauden tähdistöjoukkueeseen. Virtanen on torjunut tällä liigakaudella jo kahdeksan nollapeliä, joista kolme syyskuussa. Manga, Murillo ja Niskanen ovat esittäneet takuuvarmoja otteita syksyn kiihkeissä ratkaisupeleissä.