Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Ville Saxman ratkaisi hienon voiton Kuopion Palloseuralle

20.08.2017

”Pallo tuli nyt vasurille ja oli helppo laittaa se maaliin”

Kuopion Palloseura saavutti erittäin arvokkaan kotivoiton sunnuntaisella Veikkausliigakierroksella. Viime kauden mestarijoukkue IFK Mariehamn kukistui ensimmäistä kertaa tällä liigakaudella kuopiolaisten voittolukemien ollessa 2-1. Hieno kotivoitto nosti KuPS-joukkueen jälleen sarjataulukon kolmannelle sijalle ja kuopiolaiset jatkavat syksyn mitalitaisteluaan erinomaisista asetelmista.

Ville Saxman räjäytti riemun kattoon

Sunnuntainen Veikkausliigavääntö ratkesi 89. peliminuutilla Ville Saxman tykitettyä upean voitto-osuman suoraan ilmasta IFK:n maalin takanurkkaan. Maali tuotti kuopiolaisille kolme arvokasta sarjapistettä ja sunnuntai-ilta päättyi iloisten voitonjuhlien merkeissä.

”Volleystä pitää aina ampua. Pallo tuli nyt vasurille ja siitä oli helppo laittaa pallo maaliin. Ei ollut helppo peli. Viimeksi Maarianhaminassa me olimme huonompia eikä kotonakaan näille pärjätty. IFK pelaa puolustavalla tyylillä ja on tosi vaarallinen vastahyökkäyksissä. IFK on tosi vaikea vastus”, Saxman arvioi ottelun pelitapahtumia.

Saxman: ”Hienoa että palkinto lopussa saadaan”

Sunnuntainen peli sisälsi tasaista pelaamista ja kovaa fyysistä taistelua. IFK pääsi ensin johtoasemaan hyökkääjä Aleksei Kangaskolkan upealla puskuosumalla. KuPS nousi tasoihin hyökkääjä Gbolahan Salamin osumalla ja punnersi lopussa voittoon.

”Ensi jaksolla me pelasimme ihan OK. Palloa pidettiin hallussa ja oltiin aiempaa suoraviivaisempia. Hirveästi ei IFK:ta paikoille päästetty. Ihan mallikasta pelaamista. Meillä on joukkueessa hyvä henkinen kantti. Me jaksamme painaa loppuun saakka ja on hienoa että lopussa palkinto saadaan. Tämä on tosi tasainen sarja ja pisteitä pitää raapia. Tästä meidän on hyvä jatkaa”, Saxman iloitsi.

Jani Honkavaara: ”Olen tosi tyytyväinen ilmeeseen”

Päävalmentaja Jani Honkavaara oli ottanut viikolla hieman normaalia kovemmat keinot käyttöön joukkueen herättelemiseksi. Tämä onnistui hyvin ja joukkue esitti kotiyleisölle taistelutahtoisia otteita. ”Meiltä hyvä peli. Olen tosi tyytyväinen ilmeeseen mikä meillä oli. Nyt nähtiin vähän suoraviivaisempi KuPS kahdella kärjellä. Peli toimi tosi hyvin”, päävalmentaja iloitsi.

”Meillä oli hankala viikko. Pelaajat olivat koirankopissa ja annoin pelaajille kovaa rakkautta koko viikon joukkueen herättelemiseksi. Maarianhaminassa me jäätiin jalkoihin, nyt ei jääty IFK:n jalkoihin ja olen tosi tyytyväinen ilmeeseen. Kaikilta loistopeli. Petteri Pennanen pelasi tosi vahvan pelin ja oli erinomainen, Pete olisi voinut ratkaista tämän pelin paikoistaan. Gbolahan Salami pääsi pitkästä aikaa maalin makuun. Ats Purje oli oma itsensä, hän on energinen koko ajan ja osaa käyttää omaa kroppaansa hyvin. Olen tyytyväinen näiden kolmen pelaamiseen”, Honkavaara kiitteli.

”Leijonia täynnä oli koko joukkue”

Jiri Nissisen kanssa me kävimme Maarianhaminan-peliä läpi ja hän tuli ihan toisella tavalla tänään. Jiri pelaa aina fyysisesti. Leijonia täynnä oli koko joukkue ja olen ylpeä siitä miten joukkue tuli vaikean viikon jälkeen. Pelaajilla on suorastaan kaamea fysiikka ja me pystytään painamaan pelin loppuun asti. Monestikohan me on tultu tällä kaudella takaa ohi. Meillä on hyvä henkinen kantti ja pelaajat tietävät että he jaksavat painaa loppuun asti. Meillä on hyvä fysiikka”, valmentaja iloitsee.

Kuopiolaisten pelikausi jatkuu ensi sunnuntaina kovinta mahdollista liigavastustajaa HJK:ta vastaan. ”Meidän pelisuunnitelmat ovat toimineet hyvin tämän kauden HJK-otteluissa. Seuraavaa Klubi-peliä meidän pitää vielä vähän pureskella. Heidän pelinsä on nyt vähän erilaista ja me lähdemme voittamaan Klubiakin”, päävalmentaja totesi.