Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian otteluennakko

26.09.2020

IFK Mariehamn - KuPS sunnuntaina klo 18.30

Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran värikäs pelikausi jatkuu tiiviin ohjelman mukaisesti. Otteluohjelmassa on seuraavaksi 16:nnen sarjakierroksen Veikkausliigaottelu, jossa kova kotijoukkue IFK Mariehamn ja KuPS kohtaavat sunnuntai-iltana kello 18.30 alkaen. Wiklöf Holding Areenan iltavalaistuksessa pelattavaa ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Lentomatka mahdollistaa maksimaalisen valmistautumisen

Kovaa harjoitteleva KuPS-joukkue etenee voitokkaasti niin kotimaan Veikkausliigassa kuin eurokentilläkin. Kuopiolaiset etenivät torstai-iltana UEFA Europa Leaguessa historiallisesti neljänteen eli viimeiseen karsintavaiheeseen ja Rovaniemeltä hankittiin viikko takaperin jo kuudes peräkkäinen liigavoitto Bismark Boatengin ja Saku Savolaisen taidokkailla maaleilla. 

Torstai-illan voitonjuhlat olivat jälleen hienot, mutta jo seuraavana aamuna kaikki ajatukset suunnattiin kohti sunnuntain vierasottelua, jonne matkustetaan tällä kertaa poikkeuksellisesti lentämällä. Tämä merkitsee merkittävää aikasäästöä, jonka avulla on hyvä lähteä tavoittelemaan Ahvenanmaalta seitsemättä peräkkäistä liigavoittoa. ”Tärkeintä on saada maksimaalinen valmistautuminen jokaiseen otteluun. Tämä on nyt paras tapa tehdä se”, päävalmentaja Arne Erlandsen toteaa tyytyväisenä.

Vahvaa hyökkäysvyöryä on jälleen luvassa

Maarianhamina on kaikille vierasjoukkueille aina hankala paikka pelata. KuPS on erittäin kovassa fyysisessä kunnossa kovatasoisen harjoittelun ansiosta ja joukkue on noussut liigan kuntopuntarissakin ylivoimaiseen johtoasemaan. Joukkueen yhteishenki on vahva ja hyökkäävä pelityyli tuottaa jokaisessa ottelussa runsaasti mainioita maalintekotilanteita. Voittoa lähdetään nytkin tavoittelemaan IFK:n kotinurmelta. IFK tulee tarjoamaan kovan vastuksen oman kotiyleisönsä edessä, eikä pisteitä helpolla Kuopioon viedä.

”Yksikään vierasottelu Veikkausliigassa ei ole helppo. Meidän on oltava korkeimmalla mahdollisella tasolla jokaisessa ottelussa, jotta voittaisimme. Joukkueen muoto ja laatu on ollut hyvä siitä asti kun tulin tänne, valmentaja tietenkin haluaa omalta joukkueeltaan aina maksimisuorituksen jokaisessa pelissä. Me koetamme voittaa jokaisen ottelumme ja siihen me valmistaudumme nytkin”, päävalmentaja muistuttaa.